SADA JE POTPUNO POSTALO JASNO! Crvena zvezda dobila STRAŠNO POJAČANJE uoči plej-ofa!


IZVOR: Republika/ L. M. - 07.04.2024 | 18:54


Ako je iko sumnjao, ne mora više da se brine.

Foto: Republika
SADA JE POTPUNO POSTALO JASNO! Crvena zvezda dobila STRAŠNO POJAČANJE uoči plej-ofa!

Košarkaši Crvene zvezde trenutno igraju protiv Splita u gostima u okviru poslednjeg kola AdmiralBet ABA lige. Za sada, rezultat potpuno ide na ruku Beograđanima jer su otišli na odmor sa veoma sigurnih +12 (49:37). 

Ono što može da raduje Zvezdaše, jeste činjenica da je debitovao dugoiščekivani Trej Tompkins. Nekadašnji šampion Evrope sa Realom iz Madrida je stigao u prestonicu Srbije kao renomirani evroligaški kadar, ali je takođe imao veliku manu u vidu pauze od skoro godinu dana. 

Iako su mnogi sumnjali da će moći da napravi doprinos posle tolike apstinencije od parketa, Trej za sada dokazuje potpuno suprotno kritičarima. 

 

 

U prvom delu igre je za nekih šest minuta postigao četiri poena i uhvatio jednu loptu. Možda na prvi pogled deluje skromno, ali u pitanju je neko ko veoma dugo nije kročio na parket, a ako je ovo prvi doprinos, nesumnjivo je da će u skorije vreme pokazati u potpunosti zbog čega je doveden. 

Inače, trenutno je najaktivniji na duelu Nemanja Nedović. Bek sa Malog Kalemegdana se nalazi u strašnoj formi u poslednje vreme - kao da ga je ispadanje iz Evrolige opustilo i dalo mu prostora da se razigra. Za sada na meču sa Splićanima ima 11 poena, a prati ga Jago Dos Santos sa  devet koševa. Njegov učinak možda i najviše raduje delije, s obzirom da se tek vraća posle povrede sinusne kosti i potresa mozga protiv Makabija. 

Podsećamo, utakmica za prvaka Srbije, dakle, nema takmičarski značaj. Split, s druge strane, želi senzaciju na svom parketu i u slučaju pobede plasiraće se u plej-of sa osme pozicije, dok će u slučaju poraza umesto njih iznad crte završiti Studentski centar. Hrvatski klub, inače, punih 12 godina nije savladao crveno-bele, koji imaju neumoljivu statistiku u svoju korist i ona glasi - 19:2 za crveno-bele.

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO