DOBRO JE ŠTO SAM OTIŠAO IZ ZVEZDE! Simonović otkrio da li će se vratiti iz Bešiktaša u Beograd!


IZVOR: Republika/ O.J. - 07.04.2024 | 14:39


"Kad se slegnu utisci, pa da vidimo šta je najbolje"

Foto: Starsport
DOBRO JE ŠTO SAM OTIŠAO IZ ZVEZDE! Simonović otkrio da li će se vratiti iz Bešiktaša u Beograd!

Došao je u Zvezdu da zameni odlazak Filipa Petruševa. Imao je sjajno Svetsko prvenstvo sa Crnom Gorom, a delije su bile oduševljene vestima da će Marko Simonović krenuti putem Beograda iz Čikaga. Međutim, ponekad se dogodi da stvari jednostavno ne idu, pa je to bila situacija i sa mladim košarkašem koji nije pronašao svoje mesto u sistemu Janisa Sferopulosa, a ni Duška Ivanovića pre toga.

Simonović je zbog toga u dogovoru sa klubom otišao na pozajmicu u Bešiktaš, a u izjavi za "Meridian sport" otkrio je da misli da je doneo pravu odluku.

Stekao sam određeno iskustvo u Zvezdi, ali odlučio sam da promenim sredinu, naravno, u dogovoru sa klubom. Osetio sam da mi je to bilo potrebno. Dosad se pokazalo kao dobra odluka. U dogovoru sa ljudima iz Crvene zvezde i Bešiktaša ćemo doneti odluku za narednu sezonu. Kad se slegnu utisci, pa da vidimo šta je najbolje - rekao je nekadašnji igrač Čikago Bulsa.

Istakao je da se od samog početka odlično snašao.

- Od prvog dana sam se super uklopio. Grad je fenomenalan, pruža mnogo prilika. Saigrači su me super prihvatili, pogotovu trener Alimpijević, iako ga nisam poznavao ranije. Tu je i moj dobar prijatelj, kondicioni trener Marko Sekulić, sa kojim imam sjajan odnos i to mi je mnogo pomoglo da uđem u ritam - dodao je Simonović i za kraj uporedio sistem u dva kluba:

- U Alimpijevićevom sistemu je odbrana veliki faktor. Vodi se računa o svim detaljima, ali posebno o odbrani. Nismo u Zvezdi toliko igrali hedge (odbrana pik en rola iskakanjem, prim. aut.), ali to često igramo ovde sa obe centarske pozicije, pa se trudim da popravim igru u defanzivi i pomognem ekipi na svaki mogući način.

BONUS VIDEO: