AMERI SE POMIRILI SA JOKIĆEVOM DOMINACIJOM I PRIZNALI GREŠKU! "ZASLUŽIO je da bude MVP!"


IZVOR: Republika/ O.J. - 06.04.2024 | 13:56


Sad menjaju ploču...

Foto: Tanjug/AP
AMERI SE POMIRILI SA JOKIĆEVOM DOMINACIJOM I PRIZNALI GREŠKU! "ZASLUŽIO je da bude MVP!"

Nikola Jokić se već godinama ističe kao ključni igrač Denver Nagetsa, čijim prisustvom na terenu tim ostvaruje znatno bolje rezultate. Njegova svestranost kao igrača, mogućnost postizanja poena, prikupljanja skokova i davanja asistencija bez ikakve sebičnosti, čine ga nezamenljivim igračem u svim aspektima igre. Uz to, interesantno je da je Jokić već nekoliko sezona uzastopno na ivici tripl-dabl proseka, demonstrirajući tako dominaciju kakva nije dugo viđena.

Jokićeva individualna statistika je zaista impresivna - postiže visok broj poena, skokova i asistencija, dok istovremeno doprinosi timu na različite načine. Prošle sezone ostao je uskraćen MVP titule o kojoj se u Americi toliko priča. Ove godine, na pragu je da dođe do nove, a za to vreme Amerikanci su priznali da ju je ipak zaslužio i prošle sezone pre Embida.

Takođe smo se složili da je on bio najbolji igrač utakmice na kraju prošle sezone, kada je odveo Nagetse do titule. On je osvojio MVP-a 2021. i 2022. i završio na drugom mestu posle centra Filadelfije Seventisikersa Džoela Embiida prošle sezone, kada je Jokić verovatno trebalo da osvoji to i treću uzastopnu regularnu sezonu, ali je umesto toga zaradio MVP finala. Njegovo je jedno od najdominantnijih četvorogodišnjih uzastopnih izdanja u istoriji lige - rekao je Ben Rorbah, novinar "Yahoo"-a.

U konkurenciji za nagradu najkorisnijeg igrača NBA lige ove sezone nalaze se i drugi istaknuti igrači poput Šej Gildžes-Aleksandera, Luke Dončića, Janisa Adetokumba, Džejsona Tejtuma i Entonija Edvardsa. Međutim, najveći rival Jokiću se čini kanadski bek, čiji je tim takođe u direktnoj borbi za prvo mesto Zapadne konferencije.

BONUS VIDEO: