DURENT JAČI OD JOKIĆA! Denveru ni sjajna partija Srbina nije bila dovoljna protiv Finiksa!


IZVOR: Republika/ O.J. - 28.03.2024 | 05:32


Nisu uspeli Nagetsi da upišu novu pobedu.

Foto: Tanjug/AP
DURENT JAČI OD JOKIĆA! Denveru ni sjajna partija Srbina nije bila dovoljna protiv Finiksa!

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Finiksa na domaćem terenu rezultatom 97:104.

U Bol areni gledali smo jedan fenomenalan meč i šou dva čoveka - Kevina Durenta i Nikole Jokića. Počelo je čvrsto sa obe strane u prvoj četvtini koja je završena nerešenim rezultatom 29:29. Sansi su ipak osetniju prednost stekli u drugoj deonici, a pomenuti Durent je bio najzaslužniji za to što su je i održali.

Pokušavao je Denver da se vrati u igru, ali se potom jednom Amerikancu pridružio i drugi - Devin Buker. On je imao odličnu rolu u periodu posle najveće pauze i Sansi su na krilima pomenute dvojice ušli u poslednju četvrtinu sa dvocifrenom prednošću.

Pokušavao je Jokić u poslednjem periodu, imao je nekih fenomenalnih poteza i koševa, pratio ga je i Gordon odličnom partijom, ali to večeras nije bilo dovoljno protiv raspucanih Sansa.

Na kraju je najefikasniji akter meča bio Durent sa 30 poena, a kod gostiju ga je pratio Buker sa 17. Jokić je upisao 22, a Gordon 18 u Denveru.

Sezona se sve više bliži kraju, a situacija na tabeli je nikad napetija. Iako je Denver bio na vodećoj poziciji do ovog meča, nakon večerašnjeg poraza Oklahoma i Minesota će imati priliku da se izjednače sa timom iz Kolorada na skoru 51-22.

Ostalo je još svega devet kola do kraja, a kada je u pitanju Finiks, njima je ova pobeda veoma značajna u borbi za šesto, a vrlo lako mogu "napasti" i peto ili četvrto mesto.

 

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: