DRAMA U ČAČKU! Partizan GAZIO Borac, pa STAO! Čačani MUČE crno-bele! (POLUVREME)


IZVOR: Republika/D.O. - 11.03.2024 | 19:50


Branilac titule na najboljem putu da trijumfuje.

Foto: Admiralbet ABA liga/KK Borac/Duško Radišić
DRAMA U ČAČKU! Partizan GAZIO Borac, pa STAO! Čačani MUČE crno-bele! (POLUVREME)

Košarkaši Partizana vode na poluvremenu protiv Borca u Čačku rezultatom 49:41, u utakmici 22. kola AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su bolje ušli u meč i brzo poveli sa 6:0, a na startu susreta blistali su Aleksa Avramović i Zek Ledej, pa su Obradovićevi izabranici brzo stigli do ubedljive prednosti (10:19).

Nisu odustajali domaći, razigrali su se Tasić i Manojlović, pa je do kraja uvodne deonice tim Dejana Mijatovića "DŽolija" uspela serijom 13:3 da se vrati u igru i preokrene tok meča u svoju korist (23:22). Vratio je Partizan vođstvo na svoju stranu, da bi na isteku prve četvrtine, Aleksa Uskoković trojkom učinio da se na prvi mali odmor ode nerešeno - 26:26. 

 

 

U drugoj deonici Borac je nastavio gde je stao u uvodnom kvartalu. Čačani su dostojno parirali velikom favoritu, zbog čega je Željko Obradović nekoliko puta besno vikao na izabranike tokom traženih tajm-auta. Vladala je rezultatska klackalica, da bi trojkom u finišu Danilo Anđušić odveo Partizan na poluvreme sa najvećih osam koševa više.

Najefikasniji u timu branioca titule je već pomenuti Anđušić sa 12 poena, dok mu je uz rame Aleksa Avramović koji je dao dva poena manje. Kada su Čačani u pitanju, prednjači Danilo Tasić sa 12 poena.

Partizan će se, ukoliko trijumfuje, vratiti na drugu poziciju regionalnog takmičenja, dok bi Borac novim porazom ostao na 11. poziciji.

BONUS VIDEO