MOMAK SRPSKOG POREKLA UKRAO PAŽNJU NA EVROLIGINOM TURNIRU: Mogu li Zvezda i Partizan da reaguju?!


IZVOR: Republika/ O.J. - 01.03.2024 | 18:11


Dominirao je u dresu Barselone.

Foto: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić
MOMAK SRPSKOG POREKLA UKRAO PAŽNJU NA EVROLIGINOM TURNIRU: Mogu li Zvezda i Partizan da reaguju?!

Košarkaši Barselone su na prvoj utakmici turnira ANGT u Beogradu ubedljivo savladali Hapoel Tel Aviv rezultatom 90:54, time stvarajući izazov za Partizan u borbi za prvo mesto. Iako se Litvanac Kasparas Jakučionis smatra najvećim talentom u ovom timu iz Katalonije, pažnju u dvorani "Aleksandar Nikolić" ukrao je Matje Grujičić, košarkaš srpskog porekla.

Talentovani krilni igrač, koji je prošle godine došao u redove Blaugrane iz berlinske Albe, završio je susret sa 20 poena i odličnim procentima šuta, što ga je učinilo najkorisnijim igračem pobedničkog tima sa indeksom korisnosti 21.

Iza momka koji će u junu napuniti 17 godina krije se zanimljiva priča. Njegova majka je Francuskinja, otac Srbin, a on igra za Nemačku jer je tamo od svoje četvrte godine. Tečno govori srpski i nemački, malo i francuski, kako je otkrio u intervjuu za portal Eurospekts, a otac mu se bavio košarkom u rodnoj zemlji.

"Moja majka je trčala maraton u Francuskoj, a otac mi je igrao košarku u Srbiji", rekao je jednom prilikom Grujičić

Sada gradi svoju karijeru u jednom od najvećih evropskih klubova, a na beogradskoj sceni pokazao je veliki potencijal.

U pobedi Barselone na beogradskom terenu istakli su se i Dame Sar sa 17 poena i Abdrahmane Kone sa 12, dok je u Hapoelu jedini Asaf Koen bio dvocifren sa 10 poena.

Videćemo da li svoju šansu što se tiče njegovog narednog angažmana mogu eventualno tražiti Crvena zvezda ili Partizan.

BONUS VIDEO: