DŽELAT VEČITIH OZVANIČIO TRANSFER! Bivši igrač Zvezde ponovo u STAROM jatu!


IZVOR: Republika/D.O. - 08.02.2024 | 15:35


Slovenački košarkaš Alen Omić potpisao je ugovor sa Cedevita Olimpijom do kraja sezone, saopštio je danas klub iz Ljubljane.

Foto: Starsport
DŽELAT VEČITIH OZVANIČIO TRANSFER! Bivši igrač Zvezde ponovo u STAROM jatu!

Omić je prvi deo sezone proveo u Kini i Francuskoj. On se vratio u Cedevita Olimpiju, koju je napustio na kraju prošle sezone.

Slovenački centar je prvi put igrao za klub iz Ljubljane od 2012. do 2015. godine, a u Cedevita Olimpiju se vratio u novembru 2021.

- Imam utisak da nisam ni odlazio iz Cedevita Olimpije. Imam porodicu van terena i porodicu koju predstavlja Cedevita Olimpija. Jedva čekam da se priključim saigračima i verujem da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo ciljeve - rekao je Omić.

Alen je tokom karijere, između ostalih, igrao i za Gran Kanariju, Efes, Unikahu, Hapoel Jerusalim, Crvenu zvezdu, podgoričku Budućnost, Olimpiju iz Milana i španski Huventud.

 

 

Ekipu je u međuvremenu napustio Karlo Matković, koji se otisnuo "preko bare", pa su u Ljubljani ekspresno reagovali i našli novo rešenje.

"Zmajevi" su u ovom momentu na poziciji četiri u AdmiralBetABA ligi sa skorom 13-6 i bilo im je neophodno pojačanje posle odlaska najboljeg igrača.

Podsetimo, Cedevita Olimpija je ove sezone najgori tim u Evrokupu, gde je u 18 kola ostvarila samo jednu pobedu, ali je u regionalnom takmičenju uspela da savlada oba večita rivala, Crvenu zvezdu i Partizan.

BONUS VIDEO