OTKUD "MEDO BRUNDO" U PARTIZANU? Evo KO je "kriv" za nadimak nove ZVEZDE crno-belih!


IZVOR: Republika - 08.12.2023 | 14:46


Kako je Bruno Kaboklo postao "Medo Brundo"?

Foto: twitter.com/Euroleague
OTKUD "MEDO BRUNDO" U PARTIZANU? Evo KO je "kriv" za nadimak nove ZVEZDE crno-belih!

Partizan je sinoć nakon velikog preokreta savladao Armani iz Milana u 13. kolu Evrolige u Areni rezultatom 82:69. Ostala je velika pobeda u senci povrede Alekse Avramovića, međutim, raduje igra crno-belih koji se sada nalaze na pozitivnom učinku u Evropi sa skorom od sedam pobeda i šest poraza.

Jedan od junaka meča bio je i Bruno Kaboklo. Brazilac je furiozno otvorio meč i sa tri trojke "zapalio" atmosferu u Areni. Meč je završio sa 16 poena i pet skokova i bio jedan od glavnih pokretača igre crno-belih. Posle meča, centar je pričao o fenomenalnoj pobedi, ali i o nadimku koji je procureo. Popularni "Medo Brundo" prokomentarisao je zašto ga devojka i saigrači zovu baš tako.

- Kada sam igrao ranije, imao sam saigrača iz Crne Gore koji me je zvao Medo Brundo i to je nadimak koji sam prihvatio - rekao je Kaboklo.

Foto: printskrin/vikipedia

Žugić u dresu Ulma

Postavlja se pitanje ko je crnogorski internacionalac koji je "kriv" za nadimak Bruna Kabokla?

Brazilac je prošlu sezonu proveo u dresu Ulma, a baš tamo je zajedno sa njim nastupao i jedan mladi košarkaš rodom iz Kotora. U pitanju je Filip Žugić, dvadesetogodišnji bivši igrač Budućnosti koji trenutno nastupa za Getingen u Nemačkoj.

Kaboklo je kroz karijeru nastupao za mnoge klubove, ali je pretpostavka da je baš Žugić taj koji mu je "nadenuo" nadimak koji će, verovatno, tek doći do izražaja.

BONUS VIDEO: