BRUTALNA PARTIJA DONELA PRIZNANJE: Serž Ibaka MVP Evrolige!


IZVOR: Republika/ S.M. - 02.12.2023 | 14:38


Sjajni krilni centar bio je najbolji u ovom kolu.

Foto: printscreen twitter
BRUTALNA PARTIJA DONELA PRIZNANJE: Serž Ibaka MVP Evrolige!

Košarkaš Bajerna iz Minhena Serž Ibaka proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) 11. kola Evrolige.

Bajern je na domaćem terenu slavio protiv Virtusa iz Bolonje sa 90:76, a upravo je Ibaka bio jedan od najzaslužnijih što je nemački tim upisao treću pobedu u poslednje četiri utakmice.

Ibaka je meč završio sa 24 poena, 13 skokova i dve blokade, što mu je donelo indeks korisnosti 34 i prvu MVP nagradu kola u karijeri.

 

 

Centra Bajerna u ovoj rundi takmičenja slede Fakundo Kampaco iz Real Madrida i Edgaras Ulanovas iz Žalgirisa koji su sakupili po 32 indeksa poena.

U porazu Reala od Fenerbahčea posle produžetka (100:99), Kampaco je postigao 33 poena, uz sedam asistencija, dva skoka i dve ukradene lopte. Ulanovas je upisao 20 poena, šest skokova i pet asistencija u pobedi Žalgirisa protiv Milana (83:70).

Košarkaš Barselone Nikolas Laprovitola je četvrti po učinku sa indeksom 31, pošto je u pobedi svog tima protiv Asvela (101:92) ubacio 28 poena, uz osam trojki, a takođe je upisao i devet asistencija.

Listu najboljih igrača ovog kola zaokružuje košarkaš Fenerbahčea Marko Gudurić, koji je upisao 21 poen, sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte u pobedi svog tima protiv Reala.

BONUS VIDEO