PORTORIKO NA SKENERU: Oprez za Srbiju, uprkos UBEDLJIVOJ pobedi u Areni!


IZVOR: Republika - 24.08.2023 | 05:35


Naši košarkaši će protiv Portorikanaca igrati u drugom kolu Mundobasketa.

Foto: Starsport
PORTORIKO NA SKENERU: Oprez za Srbiju, uprkos UBEDLJIVOJ pobedi u Areni!

Košarkaško prvenstvo sveta je iza ćoška, a Srbija će svoj put na Mundobasketu započeti od selekcije Kine, sa kojom igra prvi duel u Manili, 26. avgusta, od 14 časova.

Nakon toga, naše momke čekaju još dva duela u grupi, a 28. avgusta, takođe od 14 časova, će nam rival biti selekcija Portoriko.

Kao i u slučaju Kineza, i Portorikanci su nam već bili rival u okviru priprema za prvenstvo sveta, kada smo ih u Areni, u utakmici u kojoj je srpska publika ispratila košarkaše na Mudnobasket, savladali sa ogromnih 110:75.

Sve je išlo savršeno za naše momke, u jednom trenutku smo imali i preko 50 razlike, a priliku je, na opšte oduševljenje, dobio i Nikola Topić.

Foto: Starsport

Duel sa meča Srbije i Portorika

Ipak, velika razlika ne sme da zavara, jer prijateljske su jedno, a šampionat sveta druga stvar. U ostalim pripremnim utakmicama su Portorikanci pokazali mnogo više, stizali su do pobeda, ili prihvatljivijh poraza, a recimo, na poluvremenu protiv Amerike su gubili svega sedam razlike.

Glavna zvezda tima je Tremont Voters, bivši NBA košaraš, kom je glavna vrlina šut za tri poena, baš kao i većini ostalih saigrača. Nešto što "orlovi" najlošije brane.

Tu je i Džon Holand, koji je prošle sezone igrao za Zvezdu Meridianbet, a bitnu ulogu bi trebali da imaju i braća Tompson, kao i Romero.

Jasno je, Srbija je veliki favorit u tom meču, razlika u klasi je očigledna, ali poslednja stvar koju Pešić želi od svojih izabranika jeste opšutanje, jer onda stvari mogu da postane vrlo gadne, ukoliko se naš rival raspuca.

BONUS VIDEO