TRI JASNA ZNAKA: Više nema dileme - Nikola Mirotić STIŽE u Partizan!


IZVOR: Republika - 20.07.2023 | 14:29


Sjajna vest za navijače crno-belih.

Foto: Starsport
TRI JASNA ZNAKA: Više nema dileme - Nikola Mirotić STIŽE u Partizan!

Nikola Mirotić, i dalje aktuelni košarkaš Barselone, potpuno je zaludeo Evropu ovog leta, pošto se za njegov potpis otimalo nekoliko klubova u Evropi.

U redu su stajali beogradski rivali, Monako, Olimpija Milano, Panatinaikos i Olimpijakos, ali se čini da više nema dileme, Mirotić će postati novi igrač Partizana.

Prvi se iz trke povukao Olimpijakos, koji je doveo Luka Sikmu, brzo je "sidro digao" i Makabi, pa su u trci ostala četiri kluba. Ipa, ostao je još samo jedan.

Na Skupštini Crvene zvezde Meridianbet je Nebojša Čović, prvi čovek crveno-belih, potvrdio da je klub odustao od Mirotića, kao i od Toka Šengelije. Istim putem je otišao i Panatinaikos, koji je sada prvi u trci za potpis Gruzina, dok je Olimpija Milano blizu angažovanja Aleksa Pojtresa, koji može da igra na pozicijama četiri i pet.

Foto: Starsport

Nikola Mirotić u dresu Barselone

Kada se sve uzme u obzir, deluje da su sve ekipe koje su bile u trci digle ruke od Mirotića i prepustile ga Partizanu, koji će tako uspeti da sebi obezbedi najveći potpis u 21. veku.

Čeka se još finalizacija njegovog raskida ugovora sa Barselonom, a nakon toga će nekadašnji reprezentativac Španije staviti paraf na saradnju sa crno-belima, za koju će Partizan, prema nezvaničnim informacijama, morati da izdvoje tri i po miliona za godinu dana.

Podsetimo, u "parni valjak" su već stigla dva pojačanja, a u pitanju su Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka.

BONUS VIDEO