ŠOK U NBA LIGI: Smenjen trener NAJBOLJE ekipe u sezoni!


IZVOR: Republika - 05.05.2023 | 09:25


Ispadanje u prvoj rundi mu je došlo glave.

Foto: Tanjug/AP
ŠOK U NBA LIGI: Smenjen trener NAJBOLJE ekipe u sezoni!

Majk Budenholzer, doskorašnji trener Milvoki Baksa, neće ubuduće predvoditi ovaj tim, odluka je uprave franšize iz Viskonsina.

Milvoki je ove sezone završio na prvom mestu Istočne konferencije, ali je u nastup u doigravanju završio već u prvoj rundi, pošto je ekipa Majami Hita bila bolja, rezultatom 4:1.

Jasno je da je ovom porazu kumovala i povreda Janisa Adetokumba, jednog od najboljih igrača lige, koji je propustio dve utakmice u seriji, ali ni to nije sačuvalo posao Budenholzeru.

- Odluka da se napravi ova promena bila je veoma teška - rekao je generalni menadžer Baksa Džon Horst u četvrtak.

Foto: Tanjug/AP

Janis Adetokumbo, košarkaš Milvokija

Dodao je i da se zahvaljuje ovom treneru, koji je vodio ovu franšizu do prve titule posle 50 godina.


- Bad je pomogao da vodimo naš tim pet neverovatnih sezona, do prve titule Baksa u poslednjih 50 godina i doneo je eru trajnog uspeha. Zahvalni smo na kulturi pobede i vođstvu koje je Bad pomogao da se stvori u Milvokiju. 

Za kraj, ističe da se njegova ekipa okreće naporima koji ih čekaju u narednoj sezoni.

- Ovo je prilika za nas da se ponovo fokusiramo i obnovimo naše napore dok nastavljamo da gradimo put prema našoj sledećoj šampionskoj sezoni. Baksi su zabeležili najviše kombinovanih pobeda u regularnoj sezoni i plej-ofu od bilo kog tima tokom Badenholcerovog mandata i imali su najbolji rekord lige u regularnoj sezoni u tri od njegovih pet sezona. 

Podsetimo, Budenholzer je u karijeri, kao glavni trener, predvodio Atlanta Hokse i Milvoki Bakse. Najveći uspeh je napravio 2021. godine, kada je sa Milvokijem postao šampion NBA lige.

BONUS VIDEO