DOMINACIJA MARINE MALJKOVIĆ! Srpkinja na korak od EVROPSKOG TRONA!


IZVOR: Republika - 15.04.2023 | 09:12


Fenomenalan uspeh Fenerbahčea, ekipe koju sa klupe predvodi dobro poznato lice.

Foto: fiba.com
DOMINACIJA MARINE MALJKOVIĆ! Srpkinja na korak od EVROPSKOG TRONA!

Košarkašice Fenerbahčea, koje kao trener predvodi Marina Maljković, plasirale su se u finale Evrolige, pošto su u prvom polufinalu fajnal-fora u Pragu savladale italijanski Skio 77:70.

Izabranice Marine Maljković loše su ušle u meč, gubile su u prvoj četvrtini rezultatom 21:16, ali su kasnije upalile u veću brzinu, te su u trečem periodu koji su rešile u svoju korist sa 11 poena razlike (25:14) stigle do plasmana u finale.

U timu Fenerbahčea najbolja je bila Amerikanka Breana Stjuart sa 24 poena i 11 skokova, a srpske košarkašice Ivana Raca i Mina Đorđević nisu se isticale. Raca je na parketu provela tek dva minuta i 59 sekundi bez učinka, dok Mina Đorđević nije ulazila u igru.

Istanbulski tim će se za titulu šampiona Evrope boriti protiv drugog turskog predstavnika Mersina, koji je savladao domaćina Prag 78:58.

Za Mersin igra Aleksandra Crvendakić, koja je meč završila sa 16 poena i 12 skokova.

Fenerbahče nikada nije bio šampion Evrope, ovo im je peto finale, a izgubili su prethodna četiri, uključujući i prošlogodišnje od mađarskog Šoprona.

Mersin takođe nema evropsku titulu, a zanimljivo je da klub nikad nije bio ni šampion Turske. Finale je na programu u nedelju od 20 sati.

BONUS VIDEO