LEGENDA SRPSKE KOŠARKA NIJE ODUŠEVLJENA: Zvezda i Partizan nemaju šta da traže na Jadranu, igraju se sa protivnicima kao sa decom!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 06.02.2023 | 18:13


"Fizički i kvalitetom više su nego dominantni i mislim da se takvom košarkom ništa ne dobija."

Foto: Starsport
LEGENDA SRPSKE KOŠARKA NIJE ODUŠEVLJENA: Zvezda i Partizan nemaju šta da traže na Jadranu, igraju se sa protivnicima kao sa decom!

Pukla stotka. Crvena zvezda je razbila protivnika. Partizan protutnjao kroz gostujuću dvoranu. Ovakvi naslovi najbolje oslikavaju situaciju u AdmiralBet ABA ligi, u kojoj večiti rivali iz kola u kolo demonstriraju silu i, kao kaznene ekspedicije, deklasiraju rivale. Crveno i crno-beli su već posle 18 odigranih kola obezbedili plasman u plej-of jer je Zvezde izgubila samo od Zadra, i to kad mu je ubacila 96 poena (96:98), dok je Partizan doživeo neuspehe jedino od ekipe sa Malog Kalemegdana i u nesrećnoj završnici na gostovanju Cedevita Olimpiji.

 

 

Ovakav odnos snaga naveo je mnoge, pogotovo u Hrvatskoj, da zakukaju nad svojom sudbinom. Proslavljeni Aco Petrović predložio je da beogradski velikani napuste Jadran jer ovakvo takmičenje nema smisla. S druge strane, oni razumniji predlažu da se pronađe neko drugo rešenje jer mečevi poput onih u poslednjem kolu AdmiralBet ABA lige, u kojem je Zvezda razbila Igokeu sa 104:71, a Partizan Megu sa 103:78, nemaju smisla.

- Večiti u ovim mečevima izgledaju kao da se igraju s decom. Fizički i kvalitetom više su nego dominantni i mislim da se takvom košarkom ništa ne dobija. Slažem se da Zvezda i Partizan nemaju šta da traže na Jadranu, ali šta s njima? Da igraju samo Evroligu, za koju su pravili timove, ne može, a u ABA ligi samo gube vreme i zamaraju se. Mislim da su pronašli neki balans da dele minutažu, da odmaraju glavne igrače i uigravaju one druge, ali i tako su prejaki - rekao je za "Republika.rs" bivši košarkaš i iskusni sportski radnik Vladimir Cvetković.

Foto: Starsport

Vladimir Cvetković

BONUS VIDEO