PARTIZAN SE MUČIO, PA RAZBIO DERBI! Nova pobeda crno-belih, trka u ABA ligi za Zvezdom se nastavlja!


IZVOR: Republika - 22.01.2023 | 21:23


Košarkaši Partizana savladali su u gostima ekipu SC Derbija (Studentski centar) sa 100:81 u okviru 16. kola regularnog dela ABA lige.

Foto: ABA liga/SC Derby/Filip Roganović
PARTIZAN SE MUČIO, PA RAZBIO DERBI! Nova pobeda crno-belih, trka u ABA ligi za Zvezdom se nastavlja!

Partizan je loše otvorio duel u "Morači" pa je domaćin prvu deonicu rešio u svoju korist (23:22).

Trener crno-belih Željko Obradović morao je da podvikne svojim izabranicima koji su se u drugoj četvrtini razgoropadili i serijom 10:0 došli do lepe zalihe pred odlazak na odmor.

 

 

U drugom delu meča Partizan je dodatno podigao nivo agresivnosti u odbrani, ali i ozbiljnosti u napadu, pa su duel priveli mirno u svoju korist. Šansu je dobio i već "prežaljeni" Vladimir Brodžijanski, kao i Džejms Naneli koji se nakon nekoliko loših mečeva konačno povezao i odigrao kako valja...

 

 

Partizan je nakon ovoga meča na učinku od 14-2, dok je lider Crvena zvezda sa skorom 13-1 i dalje u prednosti u odnosu na crno-bele, uz dve utakmice manje. Naredni duel četa Željka Obradvića igra u petak u 19 časova upravo protiv Zvezde u Pioniru u 21. kolu regularnog dela Evrolige.

Naneli je utakmicu završio sa 12 poena, a najefikasniji u ekipi Partizana bili su Anđušić sa 17 poena (trojke 3/3), Lesor sa 15 poena i 10 skokova, Dante Egzum sa 16 poena i pet asistencija i Trifunović sa 11 poena.

U SC Derbiju su se izdvojili Tasić sa 17 i Megi sa 16 postignutih poena.

  (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-2451-44539"));

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO: