PRIJATNO I DOVIĐENJA! Najbolji košarkaš Barse povukao RADIKALAN POTEZ - Mirotićevo ZBOGOM Španiji!


IZVOR: Republika - 19.01.2023 | 15:32


Iskusni as saopštio "bolnu" odluku.

Foto: Starsport
PRIJATNO I DOVIĐENJA! Najbolji košarkaš Barse povukao RADIKALAN POTEZ - Mirotićevo ZBOGOM Španiji!

Najbolji košarkaš Barselone Nikola Mirotić rastužio je Špance izjavom da više neće nastupati za "crvenu furiju".

Bivši NBA igrač je svoju odluku obrazložio činjenicom da se nalazi u poznim igračkim godinama.

Do sada sam se mnogo fokusirao na to da dajem sve od sebe klubu u kojem sam. Onda leti imam mnogo ličnih stvari, porodicu, svoj biznis. A ja sam u godinama, pogotovo posle povrede, u kojima ne vidim sebe u reprezentaciji - izjavio je 32-godišnji krilni centar, koji je sa Španijom trijumfovao na Evropskom prvenstvu 2015. godine, dok se nepunih 12 meseci kasnije okitio bronzom na Olimpijskim igrama u Riju.

Selekcija sa Pirineja je još letos "angažovala" zamenu za Mirotića u liku plejmejkera Lorenca Brauna, organizatora igre Makabija i nekadašnjeg asa Crvene zvezde.

Razgovarao sam sa Horheom Garbahosom pre nego što je Lorenco Braun doveden i on me je pitao da li ću se vratiti ili ne. Hteo je da potvrdi da se neću vratiti i zato su otišli za drugim igračem. Zahvalan sam na onome što su uradili za mene, na prilici da osvojim titulu na Evrobasketu i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama - zaključio je Mirotić za "Mundo Deportivo".

Foto: Tanjug/AP

Zamenio ga Braun - Mirotićevo "zbogom" Španiji

Podsećanja radi, Španci su minulog leta potvrdili kontinuitet sjajnih igara na velikim takmičenjima, pošto su iz drugog plana stigli do najsjajnijeg odličja na kontinentalnom prvenstvu, a u finalu su bili bolji od reprezentacije Francuske (88:76).

BONUS VIDEO