PASPALJ PRAVO U METU! Partizan mora da pazi, više nije lider ABA lige - čeka nas novi istorijski okršaj VEČITIH!


IZVOR: Dušan Tufegdžić - 02.01.2023 | 18:25


Legendarni košarkaš Partizana i naše reprezentacijie Žarko Paspalj analizirao je igru "parnog valjka" pod vođstvom svog nekadašnjeg saigrača, a danas velikog prijatelja, Željka Obradovića.

Foto: Starsport
PASPALJ PRAVO U METU! Partizan mora da pazi, više nije lider ABA lige - čeka nas novi istorijski okršaj VEČITIH!

Paspalj je u razgovoru za naš portal analizirao dosadašnji deo sezone Partizana uz poseban akcenat na važnost takmičenja u ABA ligi:

- Partizan je bio u krizi tokom važnog dela sezone. Poraz od Zvezde jako boli, kako klub tako i navijače. Međutim, ekipa se digla i ostvarila dve jako važne pobede.... Nisam siguran da je Partizan kalibar da savlada takva dva giganta u ovom momentu, ali su momci na parketu dokazali da mogu, kapa dole na tome. Sada sledi Bajern da se novom pobedom potvrdi izlazak iz kriznog perioda.

Legendarno krilo reprezentacije i Partizana smatra da su očekivanja navijača i javnosti bila prevelika kada je reč o nastupima čete Željka Obradovića u Evroligi. Paspalj je pozvao na oprez i spuštanje euforije:

Foto: Starsport

Žarko Paspalj

- Po meni očekivanja su bila prevelika... Stvorila se takva atmosfera da će Partizan lako igrati u ABA ligi jer je član Evrolige, ali eto, izgubio je lidersku poziciju u regionalnom takmičenju. Ovo je tek druga sezona od dolaska Željka, mnogo utakmica je do kraja, ali fokus pre svega mora biti na ABA ligi.

Zatim se osvrnuo i na postojeći tim crno-belih uz jasnu poruku da je zdravstveni bilten ekipe najvažniji:

- Kada je reč o postojećem timu Partizana ne verujem da će tu biti nekih promena. Smatram da Željkov tim nema loše opcije na pleju kako se priča i da je tu dosta igrača koji mogu na različiti način da odigraju u ulozi "keca". Ne smemo zaboraviti povrede Avramovića i Smailagića, oni su se sada vratili i Partizan čekaju bolji dani. Ipak, kada je reč o ABA ligi tu vremena nema. Videćemo, prošle godine Partizanu je malo failo da sruši Zvezdu. Sve zavisi od zdravlja igrača, ne daj Bože da se Partizanu povredi Matijas Lesor...

Foto: Starsport

Matijas Lesor

- Igrači su se iz utakmice u utakmice trudili, naravno bilo je i grešaka, ali su dali sve od sebe. Falilo je i sreće u nekim momentima. Pohvalio bih čitavu organziaciju Partizana! Imati 12 hiljada pretplatnih karti, pa to je magija i najveći uspeh sadašnjeg Partizana. Kapa dole na tome! Samo moramo ekipi dati mira jer je strpljenje najvžanije. Tu je Željko koji je stvorio tim i sa njim vredno radi svakoga dana.

Za Crvenu zvezdu i Duška Ivanovića ima samo reći hvale, a očekuje novi okršaj "Večitih rivala" u borbi za trofeje:

- Crvena zvezda je izvrsna u svakom pogledu nakon dolaska Duška Ivanovića i na tome im iskreno čestitam. To treba reći i priznati. Duško je došao sagledao tim iskoristio sve što ima i napravio sjajnu priču. U novoj 2023. godini nas čeka veliki okršaj Crvene zvezde i Partizana. Verujem da će se i ove sezone boriti za trofej u ABA ligi jer uz dužno poštovanje ne vidim treći tim koji ih može ugroziti - jasan je bio Paspalj.

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Željko Obradović

Paspalj je tokom bogate košarkaške karijere pored Partizana nastupao i za Panatinaikos, Olimpijakos, Kinder, San Antonio u NBA ligi, zatim Aris, Pariz i Budućnost. Sa reprezentacijom tadašnje SFRJ je osvojio zlato na Mundobasketu u Argentini 1990. godini, a sa "plavima" je 1991. i 1989. godine pokorio Evropu. Legendarni "Palja" je 1995. godine nakon snakcija uspeo da kao kapiten obezbedi novo zlato našoj zemlji, a reprezentativnu karijeru je okončao godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Atlanti osvojivši srebrnu medalju. 

Sa Partizanom je osvojio jedan trofej Kupa Jugoslavije i jednu titulu, a 1988. godine je sa crno-belima po prvi put u istoriji kluba zaigrao na fajnal-foru Evrolige.

BONUS VIDEO: