CRVENO-BELI SE RAZGOROPADILI: Zvezda raskantala bivšeg prvaka Evrope


IZVOR: Republika - 19.11.2022 | 17:43


Ubedljiv trijumf šampiona Srbije, regionalne lige i Kupa Radivoja Koraća.

Foto: Starsport
CRVENO-BELI SE RAZGOROPADILI: Zvezda raskantala bivšeg prvaka Evrope

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Cibonu u okviru sedmog kola AdmiralBet ABA lige.

Crveno-beli su u dvorani "Aleksandar Nikolić" slavili rezultatom 92:53 (21:20, 29:18, 22:8, 20:7).

Ekipa Duška Ivanovića je odlično ušla u meč, pošto je odmah povela sa 8:2. Međutim, uspeli su gosti iz Zagreba da se rezultatski vrate i da u dva navrata u prvoj četvrtini čak pređu u vođstvo, a na kraju je posle deset minuta igre bilo 21:20 za domaći tim.

Prvi koš u drugom periodu su postigli Zagrepčani, ali je to bilo i njihova poslednja prednost na utakmici. Usledila je serija Crvene zvezde 23:6, kojom je maltene prelomljena utakmica. Na kraju je prvo poluvreme završeno rezultatom 50:38.

Zvezda je još ubedljivija bila u trećoj četvrtini koja joj je pripala rezultatom 22:8, a ništa bolje gosti nisu prošli ni u poslednjoj deonici u kojoj je Zvezda slavila sa 20:7. Na kraju, konačan rezultat utakmice bio je 92:53.

Najzaslužniji za pobedu tima sa Malog Kalemegdana bio je Nemanja Nedović koji je postigao 24 poena, uz indeks korisnosti 30. Sjajan je bio i Filip Petrušev sa 14 poena i devet skokova, dok je dvocifren bio i Nikola Ivanović sa deset koševa.

Na drugoj strani je najefikasniji bio Aleksandar Aranitović sa deset poena.

Posle ove utakmice, Crvena zvezda ima skor 5-1, dok je Cibona u dosadašnjem toku regionalne lige upisala tri pobede i četiri poraza. (function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-2451-44539"));

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO