NA MALOM KALEMEGDANU NEMAJU DILEMU: Crvena zvezda jednim potezom bacila rukavicu u lice Baskoniji i Evroligi! (FOTO)


IZVOR: Republika - 17.10.2022 | 06:37


Priličnu pažnju u evropskoj košarkaškoj javnosti izazvao je prelazak iskusnog Argentinca u redove srpskog i regionalnog košarkaškog šampiona.

Foto: Starsport
NA MALOM KALEMEGDANU NEMAJU DILEMU: Crvena zvezda jednim potezom bacila rukavicu u lice Baskoniji i Evroligi! (FOTO)

Luka Vildoza je novi član Košarkaškog kluba Crvena zvezda, vest je koja je sportskom javnošću u Srbiji odjeknula kao grom iz vedra neba.

Podatak da je igrač koji stiže iz NBA ligaša Milvokija i koji iza sebe u reprezentativnoj karijeri ima osvojene četiri medalje na različitim takmičenjima, odlučio da ponese crveno-beli dres, izazvala je euforiju među pristalicama kluba sa Malog Kalemegdana, ali je vrlo brzo osećaj oduševljenja zamenila zabrinutost.

Naime, nekadašnji klub argentinskog košarkaša, ekipa španske Baskonije odmah je uputila prigovor Evroligi smatrajući da upravo oni polažu pravo na obeštećenje kada je Veldoza u pitanju i zahtevajući da beogradski klub prvo plati propisanu naknadu kako bi mogao da zaigra za novi klub.

O ovom pitanju rukovodstvo Crvene zvezde nije se obraćalo javnosti, ali se čini da poslednji potez jasno govori ko je u celokupnom ovom slučaju u pravu.

Naime, Luka Vildoza je sleteo na beogradski aerodrom, a odmah po dolasku u srpsku prestonicu uputio se u prostorije svog novog kluba i zadužio crveno-belu opremu.

 

 

Čini se da, barem kada je Crvena zvezda u pitanju, dileme oko nastupa Luke Vildoze za novi klub nema i ostaje da se vidi kada će dvadesetsedmogodišnji košarkaš debitovati u redovima novog kluba.

 

BONUS VIDEO: