Boston lupio SUSPENZIJU svom treneru!


IZVOR: Republika - 23.09.2022 | 07:43


Slavna NBA franšiza Boston Seltiksi suspendovali su trenera Imea Udoku na godinu dana zbog kršenja klupskog pravilnika, potvrđeno je na zvaničnom sajtu NBA lige.

Foto: Tanjug/AP
Boston lupio SUSPENZIJU svom treneru!

Udoka je imao seksualne odnose sa koleginicom, što je po statutu Bostona zabranjeno, a kada je afera isplivala u javnost bilo je jasno da trenera Seltiksa očekuje suspenzija.

Američki mediji preneli su da se i letos znalo za ljubavnu vezu dvoje kolega u timu, ali je Udoku čelnicima Seltiksa prijavila neimenovana ženska osoba. Interna istraga završena je sastankom na kom su prisustvovali Udoka, generalni menadžer Bred Stivens i vlasnici ekipe iz Masačusetsa.



- Želim da se izvinim igračima, navijačima i čitavoj zajednici Seltiksa, ali i svojoj porodici jer sam vas sve izneverio. Žao mi je što zbog prolazite kroz sve ovo i prihvatam klupsku odluku. Zbog poštovanja prema svima, neću dalje komentarisati situaciju- izjavio je Udoka za ESPN.

Ekipu Bostona u narednoj sezoni vodiće DŽo Macula, koji je bio asistent glavnog trenera.
Seltiksi su predvođeni Imeom Udokom prošle sezone došli do finala NBA lige u kom su poraženi od Golden Stejt Voriorsa sa 4:2 u seriji. Amerikanac je u karijeri bio pomoćni trener San Antonija, Filadelfije i Bruklina, pre nego što je 2021. postao glavni trener Bostona.

BONUS VIDEO: