OBRADOVIĆ VEĆ DOVEO POJAČANJE ZA NAREDNU SEZONU: Stiže jedan od najboljih defanzivaca Evrolige!


IZVOR: Republika - 28.05.2022 | 06:57


Košarkaši Monaka nisu uspeli da stignu do završog turnira elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, ali zato već sada kompletiraju roster za narednu sezonu.

Foto: youtube.com/printscreen
OBRADOVIĆ VEĆ DOVEO POJAČANJE ZA NAREDNU SEZONU: Stiže jedan od najboljih defanzivaca Evrolige!

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Saša Obradović ima velike ambicije sa ekipom iz Kneževine u narednoj sezoni, a prvi koji će pojačati redove Monaka ovog leta biće američki košarkaš Džon Braun koji je prethodnu sezonu proveo u ekipi UNIKS-a iz Kazanja, a nakon izbacivanja ruskih klubova iz Evrolige, do kraja sezone je nastupao za italijansku Brešu sa kojom je eliminisan tokom plej-ofa italijanskog šampionata nakon poraza od Sasarija.

Braun je u Evroligi prosečno beležio 10,3 poena, 4,8 sklokova i 2,8 ukradenih lopti, a smatra se jednim od najboljih defanzivnig igrača na evropskim parketima.

Tridesetogodišnji košarkaš, rođen 28. janura 1992. godine u Džeksonvilu na Floridi, tokom karijere nastupao je za Romu, Trevizo, Brindizi, UNIKS i do nedavno Brešu.

 

 

Prema saznanjima Braun će potpisati trogodišnji ugovor sa ekipom Monaka i jasno je da će predstavljati veliko pojačanje za ekipu srpskog trenera Saše Obradovića.

Treba napomenuti da je Džon Braun nakon okončanih studija na Univerzitetu Haj Point, odigrao samo jedan susret u nekon od NBA ligaša. Za ekipu Šarlota je upisao 12 minuta na parketu tokom letnje NBA lige.

Saša Obradović očigledno stvara respektabilnu ekipu za narednu sezonu i novo učešće ekipe iz Kneževine u Evroligi.

 

BONUS VIDEO: