NIJE DOBRO: Partizan saznao loše vesti uoči nastavka Evrokupa!


IZVOR: Republika - 02.02.2022 | 07:48


Košarkaše Partizana danas očekuje nastavak borbe za što bolji plasman u prvoj fazi ovosezonskog Evrokupa. Crno-beli gostuju u Badaloni ekii Huventuda.

Foto: Starsport
NIJE DOBRO: Partizan saznao loše vesti uoči nastavka Evrokupa!

Međutim, košarkašima Partizana stižu ne baš lepe vesti iz Bolonje. Veliki protivnik i konkurent za najviši plasman u drugom po kvalitetu evropskom košarkaškom takmičenju, ekipa podgoričke Budućnosti, ostvarila je važan trijumf na gostovanju u Bolonji.

 

 

Ekipa trenera Aleksandra Džikića slavila je na vrućem terenu u Bolonji rezultatom 68:62 i sada sa skorom od osam pobeda i četiri poraza deli drugu i treću poziciju na tabeli "grupe B" Evrokupa.

 

 

Samim tim, lako se može dogoditi da već u osmini finala ovog takmičenja vidimo duel ABA ligaša Partizana i Budućnosti, što bi svakako donelo veliku tenziju, jer je poznato šta poslednjih godina donose mečevi u kojima se sastaju srpski Večiti rivali i crnogorski šampion. A treba napomenuti da je ulog ogroman, jer obe ekipe teže povratku u evropsku košarkašku elitu.

Junak trijumfa Podgoričana u "Segafredo Areni" bio je Petar Popović sa 23 postignuta poena.

Ekipa trenera Željka Obradovića sada je gotovo prd moranjem da se iz Badalone vrati trijumfom koji bi im sigurno omogućio daleko lakšeg rivala u prvom eliminacionom krugu Evrokupa.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO: