MIJAILOVIĆ NAJAVIO REVOLUCIJU U ABA: Plaćaju igrače u kešu, ako budemo morali sve ćemo OBELODANITI!


IZVOR: Republika - 18.10.2021 | 11:17


Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je govorio o transformaciji ABA lige i pritom otkrio jednu spornu situaciju u regionalnom takmičenju.

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović predsednik KK Partizan

ABA liga bi trebalo da pretrpi korenite promene, a Ostoja Mijailović je objasnio o čemu se tačno radi.

Regionalna liga će uskoro da se transformiše u d.o.o, a prema njegovim rečima Partizan je imao veliku ulogu.

- To je jako važan korak i Partizan je dosta učestovao u tome. Liga treba da se transformiše i da njome upravlja menadžment, a da nadzorni organ budu klubovi koji su vlasnici lige. Mislim da je to jedini način na koji liga može da funkcioniše.

On je naveo nekoliko primera zašto je to značajno.

Foto: KK Partizan

Detalj sa meča Partizan - Split

- Koliko godina već postoji ABA liga, a mi smo svedoci situacija koje nisu normalne.Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi, a sada imamo nekoliko takvih slučajeva, a imamo situaciju i da jedan klub plaća igrače u kešu.

Potom je otkrio konkretnu situaciju.

- Sad ćemo imati sudski postupak gde ne možemo da dokažemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partzanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, i to znamo. I da će od nas potražiti sredstva koja je već naplatio od tog kluba. Eto u 21. veku se i to dešava u ABA ligi. Ako dođemo u tu situaciju mi ćemo biti prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadamo da će klub iz kolegijanih razloga reći tom igraču da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme - rekao je Mijailović.