JOKIĆ NIJE ZASLUŽIO MVP TROFEJ: Legenda NBA lige ŠOKIRALA izjavom!


IZVOR: Republika - 25.08.2021 | 16:52


Legendarni košarkaš Oskar Robertson izjavio je da Nikola Jokić nije pravi MVP lige, već je tu nagradu trebalo da je dobije Rasel Vestbruk.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Čovek koji je uz Karim Abdula Džabara bio nosilac MIlvoki Baksa na putu do prve titule u istoriji franšize i prvi igrač koji je prosečno beležio tripl-dabl u jednoj sezoni ističe da je MVP priznanje trebalo da ode u ruke Rasela Vestbruka.

Foto: Tanjug/AP

Rasel Vestbruk protiv Bogdana Bogdanovića

Robertson je gostovao na "Knuckleheads" podkastu kod Darijusa Majlsa i Kventina RIčardsona, branivši novog igrača Los Anđeles Lejkersa, koji je u dresu Vašington Vizardsa upisao četvrtu tripl-dabl sezonu u karijeri:

- Rasel Vestbruk je ponovo imao tripl-dabl prosek u sezoni i mislim da je zaslužio da bude MVP. Nije bilo fer prema njemu, trebalo je on da bude najkorisniji igrač - rekao je "Veliki O".

Poređenja radi, Vizardsi su kroz plej-in ušli u doigravanje Istoka u sezoni u kojoj je Vestbruk upisao 22.2 poena, 11.5 asistencija i 11.7 skokova. S druge strane, Jokić je za Denver postizao 26.4 poena, uz 10.8 skokova i 8.3 asistencije.