MA, KAKAV NBA! Dončić sipa SO na RANU Srbiji posle Jokićeve ODLUKE da propusti OI!


IZVOR: Republika - 18.06.2021 | 12:36


Slovenac deli lekcije iz patriotizma.

Foto: Tanjug/AP

Duel Nikole Jokića i luke Dončića

Luka Dončić, najbolji igrač Slovenije, izjavio je da mu je "najveća moguća čast da igra za reprezentaciju", uoči predstojećeg kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

Dončić je odlučio da se odazove reprezentativnom pozivu, za razliku od Nikole Jokića koji je rešio da ovog leta ne nastupa u dresu "orlova", iako su obojica imali naporne NBA sezone.

Uvek je čast igrati za Sloveniju, posebno sa ovakvim saigračima. Svi su super momci, uživam u njihovom društvu i uveren sam da možemo uspešno da branimo boje naše zemlje ove godine - rekao je Slovenac, pa dodao:

Ovo mi je trenutno najveća motivacija. Moramo da dobijemo sve četiri utakmice i kvalifikujemo se. Mislim da imamo tim koji može da izbori kartu za Tokio, i više od toga. Prci cilj je prvo mesto u Kaunasu.

Dončić je govorio i o minulom Evrobasketu na kome su se Slovenci okitili zlatnim odličjem, ali i partijama u dresu Meveriksa sa kojima je zaustevljen u plej-ofu Zapada od strane Klipersa.

 

 

Slovenija će treći put igrati kvalifikacije za OI, u grupi u Kaunasu gde će igrati sa Poljskom i Angalom (Grupa A), te Litvanijom, Južnom Korejom i Venecuelom (Grupa B).