NADA DELIJA TINJA: Stefan Jović ponovo u ZVEZDI?


IZVOR: Republika - 15.05.2021 | 13:48 >> 13:47


Ekipa Himkija odlučila je da krene u ponovnu izgradnju i potpuno raspusti tim.

Foto: Starsport

Stefan Jović

Ekipa iz pregrađa Moskve se nalazi u izuzetnim finansijskim problemima, nesiplaćenim dugovima, korona je pokosila stanje u timu, kraj regularnog toka Evrolige su dočekali na poslednjem mestu.

O teškoj sudbini Himkija i planovima za reformiranje govorio je ministar fizičke kulture i sporta Moskovske regije Roman Terjuškov za tamošnju agenciju Tas.

- Himki je komercijalan klub i problemi koje ima su odavno poznati. Srećom, imamo trenažni sistem, Olimpijsku školu. Ako sledeće godine Himki ne bude postojao u ovom obliku, mi ćemo ga transformisati u novi sastav koji će nastaviti da igra. Ne u VTB Ligi, naravno, već stepenicu ispod - priznao je Terjuškov i dodao:

- U svakom slučaju svi naši sportisti iz Olimpijske škole imaće šansu da budu deo tima i takmičenja koje se bude igralo. Moskovska regija je ujedno i košarkaška regija, svi vole ovaj sport. Zbog toga smo i kreirali Olimpijsku školu, što nam je od početka bilo jako važno. Himki definitivno neće biti izgubljen.

Himki samim tim napuštaju gotovo svi stranci i jači domaći igrači, uključujući Alekseja Šveda, Grega Monroa, Džordana Mikija, Erika Mekoluma,...

Među oštećenima je i srpski plemejker Stefan Jović, koji se nije naigrao ove sezone, a ukoliko Crvena zvezda izbori plasman u Evroligu, ne bi bilo neralno da se vrati u crveno-beli dres u kom se etablirao na evropskoj sceni.