Rađa objasnio zemljacima zbog čega su SRBI TOLIKO JAČI OD NJIH U KOŠARCI


IZVOR: Republika - 21.11.2017 | 17:49


Kad spojite Hrvate i košarku jednostavno u jednačinu mora da se ubaci i Srbija. Uoči novog ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo "Večernji list" je započeo analizu sa legendarnim Dinom Rađom, a neizbežno pitanje odnosilo se na našu selekciju. Odnosno, kako to da su Srbi toliko uspešniji, kad obe selekcije potiču iz iste, jugoslovenske, škole košarke.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Rađa (desno) svestan je da Srbija ima bolji sistem u košarci

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji hrvatske košarke, Splićanin Dino Rađa, ponudio je vrlo konkretan i nedvosmislen odgovor.

- Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, a sada i Saše Đorđevića, nastavile da rade po uzoru na tu školu, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis! - izjavio je Rađa.

Kod njih se drži do toga šta njihove legende kažu, a kada je moja generacija kod nas pokušala nešto da napravi, mi smo sklonjeni. Zašto je generacija ‘92. sklonjena? Zar je taj vladajući sistem bio toliko umrežen? - pita se Rađa, a onda je ''poentirao'' poređenjem sa ''sletanjem na Mesec''.

- Ne želim govoriti o Danku Radiću, nije cilj udarati po nekome ko je onemoćao, nego treba gledati šta činiti dalje jer nam se sistem urušio do temelja. A mi smo sada u situaciji kao da smo sleteli na Mesec i sada se moramo snalaziti i graditi ispočetka - zaključio je Rađa.