Milojević U MESO pred okršaj sa Monakom: 20 ofanzivnih skokova NEDOPUSTIVO, kontrola dve stvari donosi nam trijumf!


IZVOR: Republika - 30.03.2021 | 16:02


Dejan Milojević govorio je za medije pred osminu finala Evrokupa, gde je otkrio na šta će se njegov tim fokusirati u borbi sa četom Zvezdana Mitrovića.

Foto: aba-liga.com

KK Budućnost

Odbrojavanje se polako privodi kraju. Košarkaši Budućnosti, 31. marta, sa početkom u 18 časova, igraju protiv Monaka u Monte Karlu, za mesto u polufinalu Evrokupa, a meč možete da pratite na Sport Klubu 1.

Izabranici Dejana Milojevića su iza sebe ostavili turbulentan, ali uspešan period. Pobedama nad Burgom i Cedevita Olimpijom stigli su su četvrtinala Evrokupa, pobedama nad Igokeom, Cibonom, Zadrom i Zvezdom, veoma blizu osvajanja pol pozicije u ABA ligi.

Slavili su protiv Monaka, kao gosti, u prvom meču, ali nisu uspeli da stignu do polufinala, jer su izabranici Zvezdana Mitrovića uzvratili udarac u Ljubljani. Sada je ostao još jedan meč, a pobednik će se za mesto u finalu boriti protiv Gran Kanarije i imaće prednost domaćeg parketa.

Izabranici Dejana Milojevića su neplanirano dobili nekoliko dana više, da se odmore i osveže pred meč odluke protiv Monaka, jer je derbi protiv Mornara u ABA ligi odložen zbog problema sa koronavirusom u sastavu Barana.

- Moramo da odgovorimo na agresivnu igru Monaka i da kontrolišemo skok. U prvom meču smo kontrolisali skok, u drugom smo dozvoli 20 ofanzivnih skokova. Ako hoćemo da dođemo do pobede, a hoćemo, moramo osnovne stvari da odradimo kako treba. Tu mislim na kontrolu izgubljenih lopti i kontrolu skoka. Kada kontrolišete te dve stvari onda imate osnovu da odigrate dobru utakmicu - rekao je trener Budućnosti, Dejan Milojević, u razgovoru sa "Sport Klubom".

Foto: Starsport

Dejan Milojević

Budućnost je u prvom meču slavila posle triler završnice, a ulogu meč vinera je prigrabio Džastin Kobs, koji je pogodio za konačnih 77:76, dok je tragičar bio Matijas Lesor koji je promašio zicer sa zvukom sirene.

U revanšu, koji je odigran u Ljubljani, Budućnost je odigrala agresivno u oba pravca, ali nije uspela da iskontroliše skok, a pored toga, izabranici Dejana Milojevića gotovo ništa nisu mogli da pogode u fazi napada.

- Očekuje nas najvažniji meč ove sezone. U Ljubljani nismo igrali na pravi način. Sigurni smo da možemo mnogo bolje. Dokazali smo da možemo da igramo bitne utakmice i vreme je da to opet pokažemo. Imali smo više vremena da pripremimo meč, a ključno je da kontrolišemo skok, da odgovorimo na agresivnost, da budemo pametni u napadu - naglasio je Danilo Nikolić.

Foto: Budućnost Voli

Danilo Nikolić

Virtus i Gran Kanarija su izborili plasman u polufinale Evrokupa. Virtus će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Uniks – Lokomotiva, a Gran Kanarija protiv boljeg iz duel Monako – Budućnost.