(VIDEO) "ORLOVI" U EKSTAZI: Milojević i Raduljica NISU KRILI ZADOVOLJSTVO posle plasmana na EP!


IZVOR: Republika - 19.02.2021 | 18:50


Dejan Milojević pobedonosan je izašao iz svog debija na klupi Srbije, pa je na konferenciji za štampu zbog toga bio vidno raspoložen.

Foto: Starsport

Dejan Milojević (treći sa leva) veoma je zadovoljan debijem na klupi Srbije

Zamenik Igora Kokoškova i Miroslav Raduljica govorili su za medije posle ubedljivog trijumfa Srbije nad Gruzijom rezultatom 92:66, kojom su obezbedili plasman na kontinentalno takmičenje 2022. godine.

- Odličan trud, čestitam onima koji su prvi put nastupali za Srbiju, a i celom timu, pošto smo ostvarili naše ciljeve. Ispunili smo zamisao taktičku, pa je to dovelo do pobede. U prvom poluvremenu nismo lako nalazili put do koša, ali se to promenilo u drugoj polovini, pa smo na kraju ostvarili cilj, koji je bio plasman na EP - istakao je popularni "Braduljica".

Foto: Tanjug/AP

Miroslav Raduljica

Milojević je zadovoljan što su uradili ono zbog čega su došli.

- Čestitam celom timu, odbrana je bila sjajna, pa je ona i presudila. Naši šutevi su ulazili, Gruzijski ne, pa smo danas prošli bolje - kratak je na početku bio nekadašnji trener Mege.

O debiju na selektorskoj poziciji rekao je sledeće.

- Bio sam potpuno opušten, ostatak trenera mi je pomogao, bila je bitna utakmica ali nisam imao neki specijalni osećaj. I kao igrač nosio sam se redovno sa pritiskom, tako da mi ništa nije bilo drugačije sada - istakao je svojevremeni as Partizana.

 

 
$bp("Brid_13749707", {"id":"22746","width":"16","height":"9","video":"722341"});

 

O Filipu Petruševu i njegovih 27 poena i šest skokova imao je samo reči hvale.

- Petruševova igra je neverovatna, i u regionalnoj ligi briljira, nismo znali kako će podneti pritisak, ali je on pokazao da neće imati problema sa tim - smatra on.

U predstojećem periodu moraže Srbija da se izbori i za plasman na Olimpijske igre, ali Milojević ne razmišlja trenutno o tome.

- Cilje da se kvalifikujemo na Olimpijske igre, ali danas ne razmišljam o tome - zaključio je Dejan Milojević.