KOKOŠKOV DOBIJA NAJVEĆE POJAČANJE: Najbolji evropski plejmejker STIŽE UPOMOĆ za ključni meč!


IZVOR: Republika - 03.02.2021 | 15:42


Košarkaška reprezentacija Srbije u februaru traži prolaz na Evropsko prvenstvo!

Foto: Starsport

Igor Kokoškov

Selektor Igor Kokoškov i njegov stručni štab polako oblikuju listu kandidata za mečeve u Tbilisiju protiv Gruzije 19. i Švajcarske 21. februara.

Kako Mozzart Sport nezvanično saznaje najveće ime na spisku mogao bi da bude Vasilije Micić. Košarkaški savez Srbije pokušaće u narednim danima da postignu dogovor sa upravom Efesa da pusti jednog od najboljih plejmejkera Evrope za utakmicu protiv Švajcarske.

Foto: Starsport

Vasilije Micić

Šanse u ovom trenutku nisu velike, ali teoretski postoje. Po programu Evrolige Efes će igrati protiv Olimpijakosa u Istanbulu 18. februara, dan pre susreta sa Gruzijom, dok je sledeća obaveza Fenerbahče osam dana kasnije (26. februar) što znači da tim Ergina Atamana neće da napušta Istanbul u tom periodu. KSS i Kokoškov pokušaće da iskoriste svoj uticaj i dobre odnose sa ljudima iz Efesa kako bi Srbiji obezbedili veliko pojačanje na plejmejkeru.

 
$bp("Brid_12365780", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Srbija je već jednom imala uspešnu saradnju ovog tipa s Efesom. Bilo je to u drugoj fazi kvalifikacija za Mundobaket, a Efes je pustio Micića da pojača ekipu za meč protiv Grčke u Beogradu. "Orlovi" su tada odneli ubedljiv trijumf, jedan od najvažnijih u finišu predigre za Svetski kup.