OBRADOVIĆ LJUT: Ovo je NEDOPUSTIVO bez obzira na umor!


IZVOR: Republika - 15.11.2020 | 20:43


Trener Crvene zvezde Saša Obradović je iznenađen lošom igrom svog tima u meču sedmog kola ABA lige protiv Splita.

Foto: Starsport

Saša Obradović

Malo je nedostajalo da hrvatski tim napravi senzaciju u Beogradu, ali crveno-beli su uspeli da slave 78:76 i zadrže maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

- Naravno da nisam očekivao ovakav meč, niko nije mogao da očekuje. Ako mogu da tražim neko opravdanje, onda su to česta putovanja, jake i zahtevne utakmice, potrošnja i protiv Reala... Obično kad uslovno 'malim ekipama' daš šansu od samog početka, onda se mučiš ceo meč, kao mi danas- rekao je Obradović i nastavio:

- Vranković i Luković su dominirali u odnosu na naše centre. Moramo o tome više da razgovaramo jer su takve stvari nedopustive bez obzira u kojoj smo fazi umora. Igrači moraju da imaju pošten odnos i malo ponosa kako bi sačuvali svoj igrački rejting i reputaciju. To je falilo, a dobro je da smo pobedili na ovakav. Nadam se da ćemo iz ovoga nešto da naučimo.

 
$bp("Brid_05470512", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Obradović nije imao odgovor na pitanje zašto njegova ekipa na startu meča nije igrala dobro kao u trećem periodu kada je preokrenula rezultat.

- Iz svake utakmice Evrolige treba da se dižemo i učimo. Onda u ABA ligi odigramo po sistemu 'lako ćemo'. Verovatno su sada svesni da nije baš tako. Luković dolazi iz zemlje košarke, ima talenat i poene u rukama, i neadekvatnim odnosnom napravio nam je problem.