Sale u problemu: SAMO ČETVORICA IGRAČA SPREMNA ZA KVALIFIKACIJE!


IZVOR: Republika - 31.10.2017 | 13:30 >> 13:55


Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić otkrio je danas novinarima da selektor Đorđević ima velikih kadrovskih problema uoči starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Foto: Tanjug/AP

Jović će sigurno biti na raspolaganju selektoru

- Na preliminarnom spisku Aleksandra Đorđevića od 35 igrača ima 14 koji nastupaju za evroligaške timove. Situacija je teško objašnjiva i sve do dva, tri dana pred utakmicu nećemo znati na koje igrače računamo, da li dobijamo ove iz Evrolige ili ne - rekao je Antonić novinarima u Beogradu.

Naš pomoćni trener kaže da je poslednji rok za predaju spiska sa imenima reprezentativaca u FIBA 6. novembar, kao i da su, za sada, sigurno jedino Mačvan, Jović, Birčević i Raduljica.

- Blizu smo tog konačnog spiska od 24 igrača. Bio sa Sašom u Minhenu, gotovo da smo sve definisali, a onda šest sati kasnije povreda (Vladimira) Lučića. Svakodnevno su moguće izmene, s obzirom da se igra veliki broj utakmica. Selektor će izaći sa spiskom na vreme i na njemu će biti igrači koji će izneti ovaj prvi prozor. Zasigurno u ovom trenutku bi trebalo da imamo dva igrača iz Bajerna - Jovića i Mačvana, tu je i Birčevića, koji su zasigurno od ekipe na Evropskog prvenstva. Dolazi i Raduljica iz Kine - rekao je Antonić.

Klubovi će biti ti koji će imati poslednju reč u slučaju odazivanja njihovih igrača za igranje kvalifikacionih utakmica za SP.

- Selektor Đorđević je u kontaktu sa igračima i nema dileme da li oni hoće, ili neće da nastupaju za reprezentaciju. Igrači to ne mogu da reše, klubovi su ti koji se pitaju i rešavaju ovaj slučaj - zaključio je Antonić.