(VIDEO) Oštra poruka Nurkića ministru zdravlja: Igor Dodik: Jadno


IZVOR: Republika - 28.03.2020 | 11:21


Centar Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić uputio je na Tviteru negativan komentar na račun ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića, što je na društvenim mrežama izazvalo negativne reakcije.

Foto: Tanjug/AP

Jusuf Nurkić

Nurkić je prokomentarisao izjavu Šeranića, koji je rekao da u Federaciji ima 29 zaraženih osoba koronavirusom, a devet u Republici Srpskoj, kao i da je RS sa Federacijom BiH postigla dogovor da se "svakog dana u turnusu od po jednog sata zaražene osobe biti sprovedene prema Federaciji".

 - Čije državljanstvo imaš ministre moj, ti i politika niste dobar spoj, al'' šta te briga, dok je ovaca veliki broj, važno je da punom parom radi stranački stroj - napisao je Nurkić.



Na njegovu objavu reagovao je Igor Dodik, predsednik Košarkaškog kluba Igokea.

 - I posle se čude što ne navijam za BiH. Kad imaš nekog u reprezentaciji poput Jusufa jednostavno te je sramota. U ovakvoj situaciji pokazivati da nekog mrziš. Jadno - napisao je Dodik.

Pojedini mediji u BiH navode da je Nurkić "udario na Bošnjaka koji radi u vladi RS", dok se drugi pitaju šta je Nurkiću trebalo da u ovom trenutku širi mržnju, a treći ocenjuju da je samo direktan.