Šakota otvoreno pred Fenerbahče: Kalkulacije nas ne zanimaju, voleo bih mlađeg trenera posle mene!


IZVOR: Republika - 02.03.2020 | 18:42


Trener Crvene zvezde Dragan Šakota pred meč sa Fenerbahčeom ove srede upitan je da li će na njegovo mesto doći mlađi trener, a iskusni stručnjak dao je zaninmljiv odgovor.

Foto: Starsport

Dragan Šakota

Iskusni stručnjak osvrnuo se na pisanje pojedinih medija da mu Zvezda već traži zamenu te da je trener FMP-a Vlada Jovanović već pikiran kao rešenje.

- Prvi put čujem informaciju, ali sa druge strane biću najsrećniji da na moje mesto dođe mlad i perspektivan trener - odgovorio je šef stručnog štaba prvaka Srbije i Jadrana.

Foto: Starsport

Vlada Jovanović

On se osvrnuo na meč sa Cedevita Olimpijom koji je bio veoma bitan za Zvezdu i borbu za plej-of.

- Bila je bitna utakmica, postoje još dve bitne, treba da budemo fokusirani da ne bude kalkulacija - objasnio je on i dodao da ne razmišlja o rivalu za plej-of i da li će to biti Partizan ili Budućnost. Kalkulacija nema, hoćemo da pobedimo sve do kraja, da ne misle da biramo. Ako pobedimo sve bićemo treći, pa će sama pozicija da odredi protivnika - kaže trener Zvezde.

Crveno-bele u sredu očekuje meč protiv Fenerbahčea kog su već pobedili ove sezone u Beogradu.

- Kao što znate dolazi opet dupla nedelja, Fenerbahče pa Makabi, to je program svaka dva dana i sigurno da nije lako kada igramo sa ekipama koje imaju aspiraciju za visok plasman. Imamo prošlogodišnjeg pobednika regularnog dela sezone Fenerbahče, ne znam zašto su ušli u lošu sezonu, gledao sam sve njihove utakmice, tehnički rečeno imaju sve - ističe iskusni stručnjak.

- Imaju isti stil godinama, dobre igrače i nadaju se visokom plasmanu, iako im je trenutno daleko. Sa ulaskom u plej-of sve im je otvoreno. Ekipa je za mene jedan od favorita za visok plasman - zaključio je Dragan Šakota.