Kokoškov konačno progovorio o Majku Melounu i razrešio sve dileme!


IZVOR: Republika - 17.02.2020 | 15:53


Košarkaši savez Srbije je sredinom januara objavio da će se trener Denvera Majk Meloun priključiti "orlovima" na Olimpijskom kvalifikacionom turniru koji će u junu biti održan u Beogradu, ali je ubrzo iz Kolorada stigao demant.

Foto: Starsport

Igor Kokoškov

Dolazak Melouna i dalje je aktuelan...

- Drago mi je da ste postavili to pitanje. Sa naše strane, kao KSS, uradili smo sve da budemo profesionalni i transparentni, da mu damo dobrodošlicu. Po imenovanju sam dobio čestitku i predlog da mi se priključi, rekli smo može, on je tražio vreme i dozvolu svog tima. Bili smo vrlo odgovorni, ta dobrodošlica i dalje stoji. On je eminentan trener i videćemo hoće li biti tu, ali u svakom slučaju reprezentacija se gradi oko igrača, igrači su glavni, a ne Kokoškov ili Meloun - rekao je selektor Srbije u ponedeljak na okupljanju reprezentacije pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Strateg Nagetsa je, podsetimo, novinarima u Denveru rekao da informacija o njegovom angažmanu u selekciji Srbije nije tačna, a nekoliko dana kasnije precizirao je da je u pregovorima sa Kokoškovim i rukovodstvom KSS.

- Pregovori teku odlično, ali ništa još nije zvanično. To je svakako nešto što me veoma interesuje - rekao je tada Meloun.

Foto: Tanjug/AP

Majk Meloun, trener Denver Nagetsa

Četrdesetosmogodišnji Amerikanac je od 2015. na klupi Denvera, a prethodno je prvi trener bio u Sakramentu u sezonu 2013/14. Kao asistent radio je u Njujorku, Klivlendu, Nju Orleansu i Golden Stejtu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-18825-18815', window);

 

Selekcija Srbije kvalifikacije počinje 20. februara gostovanjem u Finskoj, a tri dana kasnije dočekuje Gruziju u dvorani „Aleksandar Nikolić“.