Šakota spreman za debi: Odbrana je ključ, izuzetno respektujem ekipu Mornara!


IZVOR: Republika - 24.11.2019 | 16:00


Novi trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota, pred meč 8. kola ABA lige protiv Mornara, rekao je da izuzetno ceni rivala.

Foto: Starsport

Dragan Šakota

Šakota je u subotu imenovan za prvog trenera kluba sa Malog Kalemegdana, a u ponedeljak u 18 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić" imaće debi.

- Ulazim odmah u takmičarski ritam i to nije lako. Zato očekujem pomoć stručnog štaba kako bi mi sve bilo mnogo jasnije i kako bi se vrzo uklopio jer vremena nema. U ovakvim situacijama trudite se da utičete samo dobrim odlukama i da na prvom mestu vidite šta se igralo, šta treba da se implementira ili eventualno menja. Svi zajedno radićemo kao tim na klupi- rekao je Šakota.

Trener crveno-belih rekao je da će podrška navijača biti neophodna na meču sa ekipom iz Bara, za koju smatra da imam kvalitetne igrače.

- Braća Pavićevići su izgradili klub Mornar koji je izašao svojim kvalitetom iz regiona, uradili su mnogo toga i napravili uspeh. Zbog toga ih izuzetno cenim. Uz to napravili su tim sa vrlo respektabilnim i dobrim igračima. Kada se uzme u obzir da timovi koji igraju Evroligu, po nepisanom pravili imaju pad u igri kada igraju ligaške utakmice, a već sam rekao koliko nam je ABA liga važna, onda nam je podrška navijača preko potrebna. Bio sam nekoliko godina u drugom ambijentu van Beograda, ali znam da svi u Evropi zavide Crvenoj zvezdi na podršci koju ima i koju daju navijači kao pomoć svom timu. Imamo zajednički cilj, a to su pobede Crvene zvezde- zaključio je Šakota.

Foto: Starsport

Košarkaši Zvezde

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić naveo je da je igra u odbrani ključna protiv Mornara, koja igra brzu košarku, sa dosta šuteva.

- Njihov stil se zna i neće biti nikakvog opuštanja, jer je ovaj tim po kvalitetu u vrhu regionalne košarke. Zato moramo da odigramo na prvom mestu dobru odbranu, jer smo videli i u Kaunasu da je to recept da se stvore dobri uslovi da stižete i do lakših poena i do pobeda. Imali smo vremena nako izuzetno teškog perioda od 6 dana i četiri utakmice da se malo odmorimo i osvežimo i spremni dočeujemo ovaj mec- rekao je Dobrić.