MAJKA LUKE DONČIĆA ZABORAVILA NA SRBIJU: Moj sin je imao ponudu Španije, ali Slovenija je jedina opcija


IZVOR: 24sata.hr/Republika - 16.09.2017 | 17:46


Majka slovenačkog košarkaša Luke Dončića, Mirjam Poterbin izjavila je da je njen sin odbio da nastupa za reprezentaciju Španije.

Foto: instagram.com/mirjampoterbin/

Mirjam sa sinom Lukom

Dončić je zvezda Evrobasketa u Istanbulu, a sa Slovenijom će se u nedelju boriti za zlatnu medalju. Slovenija će igrati protiv Srbije.

Dončić je rođen 28. februara 1999. godine. Njegov otac Saša Dončić je rekao da niko iz Košarkaškog saveza Srbije nije s njim stupio u kontakt u vezi sa igranjem Luke za "orlove".

Međutim, "Sportklub" je preneo da je KSS pre nekoliko godina pokušao da ubedi Dončića da obuče dres "orlova", ali u tome nije uspeo.

Čak je i selektor Srbije Aleksandar Đorđević prošle godine pokušao da ubedi košarkaša Reala da igra za naš nacionalni tim.

 - Nismo uspeli da ga nagovorimo. Pokušao sam, ali je majčina strana presudila. Majka mu je Slovenka, a otac Srbin. Dete je odraslo u Sloveniji i mi tu ništa nismo mogli da uradimo - izjavio je tada Đorđević.

 

 

No words needed

A post shared by Miriam Poterbin (@mirjampoterbin) on Sep 15, 2017 at 11:39pm PDT

 

Mirjan Poterbin je rekla da je Luka imao samo ponudu Španije.
 

- Ne, nije tu bilo dileme... Za Luku je Slovenija jedina opcija. Znam da su Španci bili zainteresovani, ali nije bilo pritiska. Svi u Sloveniji su oduševljeni pobedom nad Španijom. Sada idemo do kraja - rekla je Mirjam.

Luka Dončić je sa 13 godina stigao u Real.

- Rekao mi je: Mama, molim te, pusti me, to je moj san. Želim da idem u Real. Srce mi je pucalo, plakala sam po ceo dan. Nisam znala šta da radim. To mi je bila najteža odluka u životu. Nije znao jezik, bilo mu je teško, a ja sam dolazila svaki vikend. On je za tri meseca naučio španski jezik - rekla je Lukina majka.

On je sa 16 godina debitovao za prvi tim madridskog kluba.

- Luka voli stare automobile pa sam mu za rođendan kupila Fiću. Želeo je da bude crvene boje s bež sedištima. I takav je dobio. Došao je na trening Reala s njim, a igrači su ga gledali u čudu. Svi su hteli da se provozaju sa njim - rekla je Mirjam Poterbin.

 

 

With my champion @lukadoncic Goingbackhome# gracias por todos @quiquevich nos vemos pronto

A post shared by Miriam Poterbin (@mirjampoterbin) on Jun 24, 2016 at 9:48am PDT