Kanada se probudila na vreme i slavila prvi put na SP, Faje solidan!


IZVOR: Republika - 05.09.2019 | 09:46


Kanađani su na Svetsko prvenstvo stigli kao moguć favorit iz senke, ali su se prilično obrukali na Mundobasketu. Pre svega zbog rastražene igre protiv Australije i Litvanije gde se videlo da su pre svega daleko od ozbiljne ekipe i da mnogo idu na individualni kvalitet. Protiv ekipe kao što je Senegal to je prošlo - 82:60.

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Kanade

Stigli su Kanađani barem do te jedne utešne pobede, ali ipak ni na ovom meču to nije izgledalo dobro jer je Senegal dao 22 poena samo u prvoj četvrtini i tada vodio sa 22:11.

Uspeli su igrači Nika Nursa da se vrate u igru i da zaigraju mnogo bolje, posebno u toku druge i treće deonice kada su napravili ključnu razliku i stigli do preokreta.

Možda mogu da budu zadovoljni Kanađani igrom u ovom duelu i pobedom, ali ako žele da gledaju dalje moraće što pre da naprave timsku hemiju, a sa druge strane i da dovedu malo bolji tim.

Imali su mnogo otkaza, Nik Nurs nije uspevao da sa ovim što ima na raspolaganju napravi nešto više, a treba reći i da je ovo bila najteža grupa na prvenstvu. To jesu objektivne okolnosti, ali i da nije tako sa ovakvom igrom reprezentacija Kanade ne bi mogla daleko u Kini.

Sa druge strane Senegal nije imao prevelika očekivanja od prvenstva, imao je mnogo problema tokom priprema, pa u ovako teškoj grupi nije bilo ni realno da Senegal prođe drugačije od ovoga.

Mora se odati priznanje Kanađanima to da su i pored dva poraza na startu šampionata odigrali dobro ovaj duel, nisu pali duhom, a prednjačio je Kori Džozef sa 24 poena. 

Kevin Pengos je dodao 13 poena, Melvin Edžim 11. Kem Birč je dominirao u skoku, imao ih je 10.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
sofa_embed('sofa-standings-embed-71888-22873', window);

 

Kod Senegalaca je Mohamed Faje ubacio 14 poena, tako da je igrač Crvene zvezde pokazao da se solidnoj formi prikjučuje saigračima u crveno-belom dresu. Lamine Sambe je bio takođe dobar sa 10 poena.