Micić otkrio koliko je u stvari teško igrati za reprezentaciju: Neću da kukam...


IZVOR: mozzart sport - 29.07.2019 | 15:54


"Orlovi" uveliko treniraju za Mundobasket na Kopaoniku, a ekipi se za vikend pridružio i Vasilije Micić. Micić je govorio o uspešnoj klupskoj sezoni koja ja za njim i velikim izazovom koji ga tek očekuje sa reprezentacijom i priznao da nije nimalo lako posle naporne klupske sezone staviti se na raspolaganje reprezentaciji.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Vasilije Micić

- Osećaj posle završene klupske sezone još ne mogu da definišem. Tek sada je krenulo da me stiže sve ono što se dogodilo. Broj utakmica, dužina sezone, intenzitet… Ja sam u svemu tome, ali zaista ne mogu da, neću da kažem "kukam", već samo realnost. Morao sam prvo mentalno da se pripremim za sve ovo. Mi smo profesionalci i telo mora da trpi taj teret- rekao je Micić.

On je prokomentarisao i atmosferu u ekipi.

- Spreman sam, vrlo motivisan, još je veća želja kada znam da je reprezentacija ovoliko kvalitetna i biće velika čast za mene da budem deo ovog tima. Uživaćemo na terenu, van njega. Dobra je stvar što smo svi već dugi niz godina zajedno, pa ne moramo da trošimo vreme na neke detalje, upoznavanje. Lepa šansa za sve nas- rekao je Micić.

On se osvrnuo na težinu priprema za reprezentaciju i razliku u odnosu na nastupe za klub.

Foto: Starsport

- Najbitnije je samo ne praviti famu od cele priče. Mislim na svakog pojedinačno. Objektivno, promene jesu velike u odnosu na klupske treninge, rad i sezonu, ali ne treba ni razmišljati o tome. Najvažnije je da shvatiš da je to samo još jedan proces, deo sezone. Mi, zapravo, ništa od ovoga ne moramo. U reprezentaciji svi uživamo. Bitno je samo imati pravi pristup svemu tome. Jedina, možda, teška okolnost svega ovoga je što odmah po završetku takmičenja u Kini počinju klupske sezone koje će biti još napornije- rekao je Micić.

Opšti utisak je da se okupljanje reprezentativaca jedva čekalo.

- Treninzi u reprezentaciji mogu da te učine boljim igračem, da te napune dodatnim samopouzdanjem. Na nama je da sada kroz zajednički rad ojačamo timsku hemiju i takvi odemo u Kinu, rekao je košarkaš Efesa.

U timu je gužva, jer su se svi košarkaši odazvali pozivu selektora Đorđevića, te će samim tim biti još teže da se svako izbori za svoje mesto.

- To je u jednu ruku otežavajuća okolnost, a opet te vuče da pokažeš još više, da na terenu i na svakom treningu budeš još bolji. Zato je užitak biti deo ove reprezentacije- objasnio je Micić.