NIKADA NE OTPISUJTE BORBENE "KENGURE"! Degenek poslao MOĆNU poruku iz Katara - "Možda nemamo Kejhila, Kjuela i Viduku, ali imamo TIM!"


IZVOR: Republika - 26.11.2022 | 14:47


Korpulentni defanzivac Australije analizrao susret sa Tunisom, pa najavio "meč odluke" protiv Danske.

Foto: Tanjug/AP
NIKADA NE OTPISUJTE BORBENE "KENGURE"! Degenek poslao MOĆNU poruku iz Katara - "Možda nemamo Kejhila, Kjuela i Viduku, ali imamo TIM!"

Bivši defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek istakao je posle pobede nad Tunisom (1:0) da je "timski duh" doneo trijumf Australiji, koja će susretom sa Danskom sama odlučivati o svojoj sudbnin na Mundijalu.

 

DEŠAVANJA IZ KATARA MOŽETE PRATITI UŽIVO NA NAŠEM LAJV BLOGU

- Niko nije verovao u nas, u javnosti je vladalo mišljenje da reprezentacija nema kvalitet one iz 2006. godine, kada su igrale zvezde poput Tima Kejhila, Harija Kjuela i Marka Viduke. Ovo je neka druga selekcija, više se ide na borbenost, zajedništvo i timski duh - počeo je stameni štoper, a potom se osvrnuo na "minimalac" protiv Tunisa.

- Bilo je super, zaslužena pobeda i sjajna uvertira za odlučujuću utakmicu protiv Danske.

 

 

Ukoliko Skandinavci ne naprave senzaciju protiv aktuelnog svetskog šampiona, selekcije Francuske, "Kengurima" će biti dovoljan i bod u poslednjem kolu grupne faze kako bi se domogli osmine finala Svetskog prvenstva.

- Moramo se pripremiti za Dance, biti "nabrijani", to je meč odluke za nas.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija doživeli su poraz od Brazila na startu SP, a Degenek veruje da će "Orlovi" proći dalje.

- Gledao sam Srbiju, bilo je to dobro rvo poluvreme. Sve drže u svojim rukama, imaju dve utakmice, šest bodova ih vodi dalje. Verujem u uspeh nacionalnog tima - ocenio je Degenek koji je sa žaljenjem konstatovao da mu obaveze ne dozvoljavaju da uživo posmatra neku od utakmica "Orlova" u Kataru.

Foto: Starsport

Sa Piksijem u nokaut fazu - Degenek veruje u Srbiju

NIJE REALNO: Degenek o povratku na "Marakanu"

Miloš Degenek je u dva mandata sa uspehom nosio dres Crvene zvezde, svojim odnosom prema grbu stekao je velike simpatije "Delija", ali je on povratak na stadion "Rajko Mitić" opisao "nerealnim".

- Nisam neophodan sada Crvenoj zvezdi i ne razmišljam o povratku na Marakanu. Sa Zvezdom mi je emocija bila veća dok sam igrao, ali ovaj nivo takmičenja je ipak draži jer je Mundijal nešto najveće na svetu - rekao je 28-godišnji defanzivac.

Podsetimo da se "Trikolori" i Danci sastaju od 17 časova, a mečevi treće runde grupe D biće odigrani u sredu.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-3957-41087"));

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO