SRBIJO, RADUJ SE! Povreda Aleksandra Mitrovića je PROŠLOST! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 15.11.2022 | 09:03


Reprezentativci Srbije krenuli su jutros put dalekog Katara, gde će učestvovati na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Foto: Nikola Mutić
SRBIJO, RADUJ SE! Povreda Aleksandra Mitrovića je PROŠLOST! (VIDEO)

Na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija se nalazi 26 fudbalera, a svakako je da je najznačajnije ime Aleksandar Mitrović, koji se poslednjih nedelja muči sa povredom, pa je postojala bojazan oko toga u kakvom je stanju srpski golgeter.

 

 

Ipak, deluje da je Mitrovićeva povreda prošlost i da je Srbin spreman da rešeta mreže na Mundijalu. Srpski fudbaleri su se jutros okupili u Staroj Pazovi, odakle su krenuli autobusom put beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", gde ih u 10 časova očekuje čarter let za Manamu.

Među okupljenim fudbalerima je bio i Aleksandar Mitrović, koji je u autobus ušao bez štaka, u laganom hodu i vidno nasmejan, pa deluje da su svi problemi iza napadača Fulama i da će biti spreman za prvu utakmicu Srbije na Svetskom prvenstvu, koja je na programu 24. novembra protiv Brazila.

Foto: Privatna arhiva

Fudbaleri Srbije kreću na Mundijal u Kataru

Prvenstvo počinje četiri dana ranije, a turnir će otvortiti selekcije domaćina i reprezentacija Ekvadora. Srbija će, posle Brazila, igrati i sa Kamerunom 28. novembra, dok je za 2. decembar zakazan duel sa Švajcarskom.

Podsetimo, Aleksandar Mitrović je povredu doživeo na utakmici sa Švedskom u okviru Lige nacija. Nakon toga je propustio dve utakmice u dresu Fulama, ali je ubrzo usledio povratak na teren. Ipak, Mitrovića nije bilo u poslednja dva prvenstvena meča, pa je postojao strah da neće biti spreman za početak prvenstva.

Ovo će biti drugi Mundijal za Mitrovića, pošto je učestvovao i 2018. godine u Rusiji.

BONUS VIDEO