LALATOVIĆ: Za svoje postupke odgovaram samo Bogu i Tončevu


IZVOR: Republika - 08.11.2018 | 21:39


Trener fudbalera Radničkog Nenad Lalatović uoči gostovanja Proleteru iz Novog Sada izjavio je da Nišlije očekuje najteže gostovanje ove sezone zbog velikih problema koje iam sa povredama igrača.

Foto: Tanjug

Nenad Lalatović

Takođe, Lalatović je prokomentarisao kritike nakon što zbog bolestin nije vodio ekipu protiv Bačke i poručio da o njemu sude rezultati i da trenutno odgovara samo Bogu i prvom čoveku kluba Ivici Tončevu.

- U Novi Sad idemo drastično oslabljeni, skoro bez pola tima. Radovan Pankov i Ðorđe Crnomarković imaju žute kartone, Saša Stojanović, Nikola Drinčić i Siniša Babić su povređeni, dok je Petar Grbić još uvek rovit, ali će putovati sa nama. Ali, bez obzira na sve, apsolutno verujem u ekipu koju ću izvesti na teren protiv Proletera i ubeđen sam da ćemo se u Niš vratiti neporaženi - rekao je Lalatović na konferenciji za medije.


On je dodao da će dobar rezultat u Novom Sadu biti najbolja najava za spektakl koji sledi za dve nedelje - gostovanje Crvene zvezde u Nišu. Potom se osvrnuo na kritike i komentare nakon što nije vodio ekipu protiv Bačke prethodnog vikenda.

Foto: Starsport

Nenad Lalatović

- Strašno mi smeta što meni novinari ne postavlju pitanja o tome kako samo poput čarobnjaka iz Oza uspeo da pokrenem ovu ekipu. Kako sam uspeo da budem drugi posle 15 odigranih kola, da razdvojim Zvezdu i Partizan... Kako smo uspeli da osvojimo 34 boda, da oborimo sve moguće rekorde kluba koji je star 95 godina, kako Drinčić i Stojanović igraju kao mladići, kako se prodao Ranđelović u Olimpijakos, na kom nivou igraju Crnomarković i Bondarenko, koji su nedavno ispadali iz lige - istakao je trener Radničkog.

Prema njegovim rečima, utakmicu protiv Bačke nije vodio jer se loše osećao.

- Imao sam temperaturu, pogledajte kako je vreme napolju, Da li je normalno nositi majicu kratkih rukava u novembru? Pa mogu i ja da budem bolestan. Zar vi mislite da bi mene gospodin Tončev trpeo, a da ja tek tako ne dođem na utakmicu. Ja sam u subotu bio na infuziji, uredno sam se javio čelnicima kluba Tončevu i Markoviću, pregledao me i klupski lekar i ustanovili smo da je bolje da ostanem kod kuće - dodao je on.

Foto: Starsport

FK Radnički Niš


Međutim, kako ističe, većinu zanimaju senzacionalni naslovi, a ne kako je Radnički igrao u Bačkoj Palanci i upisao još jednu pobedu.

- O meni kao treneru sude rezultati koje postižem, a oni kažu da sam posle Vladana Milojevića trenutno najuspešniji u Srbiji. Meni je mnogo drago što će svi naredni treneri Radničkog juriti Nenada Lalatovića i rekorde koje sam oborio. Ponavljam, ja u Radničkom želim da ostavim veliki trag, a za svoje postupke trenutno odgovaram samo Bogu i prvom čoveku Radničkog Ivici Tončevu - poručio je Lalatović.

Utakmica 16. kola Superlige između Proletera i Radničkog igra se u petak od 18 sati u Novom sadu.