ŠPANAC HOĆE DA IGRA ZA HRVATSKU!


IZVOR: Republika - 11.09.2018 | 16:39


Fudbaler Dinamo Zagreba Dani Olmo otkrio je da bi ukoliko uskoro ne dobije poziv reprezentacija Španije rado prihvatio da obuče dres Hrvatske selekcije.

Foto: Tanjug/AP

Dani Olmo u duelu sa igračima Jang Bojsa

Talentovani vezista koji je bio polaznik Barselonine "La Masije" odlično se pokazao u dresu Dinama. Iako i sam priznaje da još uvek ima strpljena za poziv u špansku reprezentaciju, ne isključuje mogućnost da jednog dana postane reprezentativac Hrvatske.

- I dalje se nadam da ću biti pozvan u mladu repreznetaciju Španije. Već tri sezone nastupam na top nivou u hrvatskom fudbalu, a još uvek nisam ostvario taj cilj. Kao dečak sanjao sam da obučem dres Španije, ali sam uzeo i državljanstvo Hrvatske jer nikad se ne zna kada će mi zatrebati. Ako me u najskorije vreme Španija ne bude želela, mogao bih da igram za Hrvatsku. To bi bila velika čast. Radi se o svetskom vicešampionu i svako želi da igra u takvom timu. Uostalom, ko ne bi voleo da igra zajedno s Modrićem i Rakitićem - izjavio je Olmo u intervjuu za španski As.

Dakle, "vatreni" su pred ozbiljnim "inostranim" pojačanjem. Olmo je u Zagreb iz Barsine omladinske škole stigao 2014. godine kada je imao svega 16 godina, a preti da postane novo otrkiće Zagrepčana i veliki bum na transfer pijaci narednih sezona.