KRAJ: VRATIO SE BOAĆI!


IZVOR: Republika - 31.08.2018 | 17:45


Bivši fudbaler Crvene zvezde ponovo će zaigrati na "Marakani". Ričmond Boaći novo je pojačanje šampiona Srbije. Napadač iz Gane (ipak) dolazi na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa.

Foto: Starsport

Ričmond Boaći ponovo u Zvezdi

Igrao je grupnu fazu Lige Evrope u Beogradu, igraće i Ligu šampiona! Miljenik navijača Crvene zvezde stiže u redove Zvezde kao veliko pojačanje pred duele sa Napolijem, Pari Sen Žermenom i Liverpulom. Želja Boaći je postojala odavno da ponovo dođe na "Marakanu", ali je kineski klub zatezao u pregovorima. Ipak, našao se zajednički jezik sa upravom Đangsu Suninga i ubojiti centarfor je član crveno-bele porodice.

Finansijski detalji još uvek nisu potvrđeni, ali se spekuliše o pozajmici vrednoj 600 hiljada evra koji će biti uplaćeni kineskom klubu dok bi plata Boaćija trebalo da iznosi 450 hiljada evropskih novčanica. Takođe u ugovoru postoji i cifra po kojoj bi Zvezda trajno mogla da otkupi napadača, a ona se kreće oko 1,5 do 2 miliona evra.

Foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde

Odlični golgeter je u potpunosti obeležio prošlu godinu u dresu Crvene zvezde, za koju je odigrao ukupno 48 utakmica i postigao 39 golova. Prošlog leta bio je jedan od najzalužnijih za toliko čekani plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a sada će biti u prilici da sa klubom koji ga je u potpunosti vratio na fudbalsku mapu zaigra i u elitnom klupskom takmičenju.