SAVIĆ: Živimo jedni za druge! A prazna Marakana...


IZVOR: Republika - 14.08.2018 | 23:02


Prvotimac Crvene zvezde, Vujadin Savić rekao je kako je Spartak iz Trnave najprljavija ekipa protiv koje je igrao. Sa puno entuzijazma je govorio o narednom izazovu, ali ostaje žal za praznim tribinama.

Foto: instagram.com/savicvujadin

Savić i ekipa pred velikim izazovima!

Trener crveno-belih, Vladan Milojević je promešao karte pred meč sa Spartakom i dao priliku Veljku Simiću da zaigra u startnoj postavi pošto mu se nametnuo dobrim igrama u proteklim utakmicama.

- Potajno sam se nadao sa ću biti u startnoj postavi i hvala na podršci i poverenju treneru. Salcburg je jedan od najjačih rivala koji je mogao da nam zapadne, ali se ne predajemo- rekao je Simić.

Foto: Starsport

Imali su crveno-beli problema pred revanš utakmicu, ali želja za pobedom je očigledno bila veća.
- Ponosan sam na sve momke. Ne znam da li je ovo ikome u generaciji pošlo za rukom da dve sezone za redom igraju Ligu Evrope. Četiri momka su igrala pod injekcijama i stisli smo zube- rekao je Savić.

Podsetio se meča u Beogradu u kome nisu uspeli da reše pitanje pobednika.
- U Beogadu nas je presekao gol Spartaka i onda onaj najgori mogući osećaj, ali ovde, večeras gol Spartaka nas nije presekao niti poremetio. Čuli smo još jaču podršku Delija i odmah posle, sa centra dali gol- nastavio je Savić.

Osvrnuo se na aktuelnu situaciju gde će zbog kazne UEFA morati bez podrške na Salcburg.
- Šteta što ćemo igrati bez Delija u Beogradu, ali ćemo imati ogromnu podršku u Austriji- rekao je Savić.

Foto: Starsport

Ekipa Spartaka je poznata po čvrstoj odbrani, ali u duelu sa crveno-belima bilo je nekoliko žestokih prekršaja koji je trebalo da budu strože sankcionisani.
- Spartak je prljava i agresivna ekipa sklona provokacijama. Iskusni Bakoš je jako bezobrazno igrao i umalo da Radonjić dobije crveni karton u prvom meču- podsetio se prvotimac crveno-belih.

Ono što izdvaja ovu Zvezdinu generaciju od prethodnih je timski duh, sjajna atmosfera među igračima, ali veliki hendikep protiv austrijske ekipe biće odsustvo "Delija".

- Izgarali smo, stvarno sam ponosan na momke. Živimo jedni Za druge i vlada jedna bratska atmosfera među nama igračima. To je naša najveća pobeda. Probaćemo da u čudnoj atmosferi na praznoj Marakani izborimo aktivan rezulat za revanš u Austriji .Navikli smo prošle sezone da igramo ritam utorak odnosno sreda - vikend i nije nam to problem ni za ovu sezonu. Okrećemo se Napretku i onda Salcburgu- zaključio je Savić.