FRANCUSKA DOMAĆIN: Hrvati u finalu neće moći da budu ustaše


IZVOR: Republika - 11.07.2018 | 20:52


Fudbalska reprezentacija Hrvatske neće moći da u finalnom meču Mundijala nosi crnokošuljaške dresove, pošto će Francuska zvanično biti domaćin na ovom duelu.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Hrvatske pretežno igraju u crnim dresovima s teget kockama na Svetskom prvenstvu

Hrvatska je nosila "tradicionalne" crne dresove i u polufinalu SP protiv Engleske. Ovi dresovi podsećaju na uniforme koje su nosile ustaše, crnokošuljaši, u doba zločinačke Nezavisne Države Hrvatske, kao i tadašnja ustaška fudbalska reprezentacija. 

Nedavno je otkriveno i da je poznata kompanija, koja oprema Hrvate, još 2015. godine poslala nekoliko predloga za nove dresove reprezentacije, ali su svi - odbijeni. 

Hrvatski nogometni savez izričito je tražio da rezervna garnitura bude crne boje, samim tim što sličnija po dizajnu dresovima koje je je nosila reprezentacija NDH.

U kompaniji nisu imali izbora, pa su im ispunili želju, a već na ovom Mondijalu se pokazalo da Hrvati mnogo češće igraju u tim crnim, ustaškim, nego u crveno-belim "kockastim" dresovima.

Francuska je domaćin u meču finala Mundijala koji je na programu u nedelju od 17 sati, a poznato je da "trikolori" nose tamno plave dresove, koje će verovatno koristiti i na ovom duelu.