Otac Mesuta Ozila savetuje sina: VREME JE DA NAPUSTIŠ REPREZENTACIJU!


IZVOR: Republika - 08.07.2018 | 16:53


Otac nemačkog fudbalera Mesuta Ozila, Mustafa, izjavio je da ga boli što je njegov sin bio žrtveni jarac za neuspeh "pancera" na Mundijalu i da je vreme da kaže zbogom reprezentaciji.

Foto: Tanjug/AP

Ozil bio na udaru nemačke javnosti

Uvrede su, prema rečima starijeg Ozila počele i pre samog Svetskog prvenstva, a nakon eliminacije "pancera" sa Mundijala sve je postalo dramatičnije. Posle meča sa Južnom Korejom (kojim je Nemačka i zvanično završila učešće na Svetskom prvenstvu) Mesut Ozil se verbalno sukobio sa navijačima. Jedan od problema pred start SP-a bila je i njegova zajednička fotografija sa turskim predsednikom Tajipom Erdoganom.

- Da sam na njegovom mestu, rekao bih "To je to, dosta od mene" i otišao bih iz reprezentacije. Nije mi jasno zašto mu navijači zvižde i vređaju ga. On igra za selekciju Nemačke već devet godina, osvojio je sa njom i šampionat sveta, nije u redu da mu ovako vraćaju. Stalno ga nazivaju žrtvenim jarcem. Kad reprezentacija dobije, svi su zaslužni, kada izgubi - Mesut je kriv. Mislim da je vreme da ode - rekao je otac iskusnog veziste za nemački "Bild".

Nije još uvek jasna budućnost Ozila u nemačkom dresu, a on je do sada odigrao 92 utakmice za "elf" od 2009. godine i za to vreme postigao 23 gola u dresu sa nacionalnim grbom.