Tite: Idemo na pobedu protiv Srbije


IZVOR: Republika - 26.06.2018 | 15:20


Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite izjavio je da njegov tim želi pobedom protiv Srbije da završi grupnu fazu takmičenja na SP u Rusiji.

Foto: Tanjug/AP

Tite i Miranda uoči meča sa Srbijom

Brazil i Švajcarska imaju po četiri boda, dok je Srbija treća sa tri. Brazilcima je dovoljan i remi za plasman u osminu finala Mundijala, dok ih poraz vraća kući.

Brazilski novinari su podsetili Titea da je srpski tim u proseku viši za 10 centimetara.

- Nije samo to, već i tehnički, idividualni kvalitet srpskog tima. Gledamo kako da izbegnemo situacije kao što su korneri i prekršaji sa strane. Da, oni su viši, ali negde si u prednosti, negde nisi. Strategijski ćemo gledati da to nadoknadimo - rekao je Tite.

On je istakao da ne razmišlja o protivniku u osmini finala SP, već samo o Srbiji.

- Očekivanja su velika. Ne smemo i ne razmišljamo o tome. Kvalitet Kolarova, Mitrovića, Ivanovića, Matića, Milinković-Savića... Ovo je SP. To ne smemo da zaboravimo. Ko god da je protivnik, proći ćemo ako zaslužimo da prodjemo - rekao je Tite.

Posao selektora Brazila nosi ogroman pritisak, a Tite ga se, kaže, oslobodio nakon pobede nad Kostarikom koju je proslavio na "eksplozivan" način.

- Plakao sam kada sam prvi put vodio reprezentaciju. Zvao sam suprugu i plakao. Sada sam pokazao neke druge emocije, a mislim da sam skinuo teret sa leđa, nakon prve pobede na Mundijalu - rekao je Tite.

Osvrnuo se i na Nejmara, njegove slabije partije u prva dva meča.

- Ja ne branim nikoga, ali Nejmar je tek izašao iz povrede. On nam je potreban. Pogledajte malo bolje utakmice i videćete kako se kretao, kako je pokrivao teren, koliko se trudio. On samo kroz utakmice može da nađe formu - rekao je Tite.

Brazilski fudbaler Miranda je istakao da su on i saigrači skoncentrisani samo na duel sa Srbijom.

- Koncentrisani smo samo na utakmicu sa Srbijom i znamo kvalitete protivnika. Prošlost je prošlost, moramo da gledamo napred. Sledi nam utakmica koja će definisati poredak u grupi - rekao je Miranda i dodao da Brazilci neće "birati protivnika.

- Mi nemamo pravo na to. Moramo da idemo na prvo mesto u grupi u svakom slučaju. Naravno da želimo da pobedimo Srbiju - naveo je Miranda i istakao da njegova ekipa ume da se nosi sa pritiskom i da je navikla na to.

Brazilski mediji tvrde da će Miranda nositi kapitensku traku na meču sa Srbijom.

 

 

Utakmica izmedju Brazila i Srbije igraće se u sredu od 20.00 na stadionu Otkritije arena u Moskvi.