BRAZILCI ZABRINUTI: Nejmar ne igra protiv Kostarike?


IZVOR: Tanjug - 20.06.2018 | 08:16


Brazilski fudbalski reprezentativac Felipe Kutinjo nije zabrinut zbog povrede prve zvezde tima Nejmara da Silve, ističući da fokus mora da bude na timu.

Foto: Tanjug/AP

Nejmar je zbog povrede ranije napustio trening

Nejmar je u utorak ranije završio trening zbog povrede zgloba, iste one zbog koje je pauzirao tri meseca u finišu sezone, i neizvestan je za duel sa Kostarikom u E grupi, u kojoj se još sastaju Srbija - Švajcarska.

- Povreda se dogodila na kraju treninga. Sve se videlo protiv Švajcarske, mnogo puta je fauliran i to snažno. Naravno, fokus nam je na kolektivu, a ne na pojedincima i tako moramo da razmišljamo. Moramo da uradimo ono što se od nas traži - rekao je Kutinjo brazilskim novinarima u Sočiju.

Fudbaler Barselone, ipak, veruje da će Nejmar biti spreman za Kostariku u petak.

- Nejmar je jedan od najboljih na svetu, igrati sa njim je sjajno. Puno pomaže ekipi, hrabar je i kreativan. Jako nam je važan.

Posle prvog kola Srbija drži lidersko mesto grupe zbog pobede nad Kostarikom (1:0), ali Kutinjo smatra da će Brazil popraviti igru.

- Pred nama je važan meč, želimo da pobedimo. Imamo šansu da se popravimo, mentalno smo jaki. Moramo da preuzmemo odgovornost jer nosimo dres Brazila - zaključio je Kutinjo.

Brazil i Kostarika sastaju se u petak od 14 sati u Sankt Peterburgu, a šest sati kasnije igraju Srbija i Švajcarska u Kalinjingradu.