Jovanović: Očekujem da Partizan osvoji "duplu krunu"


IZVOR: Republika - 15.06.2018 | 15:20


Fudbaler Partizana Đorđe Jovanović izjavio je da ekipa vredno trenira na početku priprema, da zna da čemu on treba da radi kako bi se poboljšao i da očekuje da crno-beli u narednoj sezoni osvoje "duplu krunu".

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Jovanović očekuje dobre rezultate sa Partizanom

- Već je prošlo nekoliko dana i kao i uvek vredno se trenira. Imamo po dva treninga dnevno, nekada jedan, ali je sav fokus usmeren da se što bolje ekipa pripremi za prvenstvo - rekao je Jovanović.

Mladi napadač Partizana fokusiran je na svoje obaveze u Partizanu, iako su brojni beogradski mediji juče preneli da je blizu prelaska u belgijski Briž.

- Lakše je jer smo ne samo svi na okupu već pre svega poznajemo šta šef traži od nas tako da nema perioda adaptacije. Ašov u ruke i radi, što kaže šef. Što se tiče Partizana, očekujem da u narednoj sezoni osvoji 'duplu krunu', jer imamo najkvalitetniji tim u Srbiji, a isto tako očekujem i Ligu Evrope - rekao je 19-godišnji Jovanović.

Jovanović je fudbal počeo da trenira sa nepunih šest godina u rodnom Leposaviću u fudbalskom klubu Kosmet kod trenera Nebojše Ninčića.

- Moj talenat je prepoznao pokojni čika Trba na turniru u Guči i mogu reći da je on najzaslužniji za dolazak u Partizan. Moj prvi trener u Partizanu bio je Dragan Kecman, čovek koji me je naučio većinu stvari koje danas znam na terenu i slobodno mogu reći najzaslužniji što sam danas ovde u prvom timu Partizana. Posle toga me preuzima Dževad Prekazi koji mi je puno pomogao u individualnom radu i usavršio moje fudbalsko znanje. I kao nagrada za sve je usledio poziv za pripreme sa Partizanom. Tada nije bilo srećnijeg čoveka od mene - dodao je on.

Jovanović je naveo da nije i nema uzore, ali je otkrio igra kojih igrača mu se dopada.

- Ne mogu da kažem da sam imao idole, niti tada niti sada, ali mi se sviđa kako igra Ronaldo, a od naših Aleksandar Mitrović. Što se tiče moje igre i kvaliteta svestan sam da sam još mlad i da tek treba da se izgradim kao fudbaler. Još mnogo rada i treninga je ispred mene, a posebno na čemu ću raditi je leva noga i još poneki detalji - rekao je Jovanović.

Đorđe Jovanović, kao i ostali fudbaleri, prati Svetsko prvenstvo u Rusiji.

- Naravno da pratim, to je poslastica za svakog fudbalera. Nadam se da će naša reprezentacija uspeti da se što bolje plasira na ovom Svetskom prvenstvu i ujedno sa odličnim timom dogura do same završnice - rekao je Jovanović.